Joi, 13 Octombrie 2016 16:22

Un NOU traseu de tramvai in Ploiesti! Ce ziceti de propunerea asta?

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autorităţile ploieştene urmează să ia în calcul crearea unui nou traseu de tramvai, care să lege Gara de Sud şi Gara de Vest, închizând, practic, un "inel", prin completarea traseelor 101 şi 102. Acest nou traseu reprezintă o variantă într-un proiect mai amplu, care vizează extinderea străzilor actuale din această zonă şi crearea unei legături rutiere între cele două gări importante ale localităţii.

Proiectul, unul extrem de amplu, a fost prezentat astăzi, într-o şedinţă convocată de primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, şi la care au participat mai mulţi consilieri locali şi reprezentanţi ai aparatului de specialitate, intenţia autorităţilor fiind de a obţine bani europeni pentru acest obiectiv de investiţii. De altfel, despre crearea unei legături rutiere între Gara de Sud şi Gara de Vest se discută de aproape zece ani în Primăria Ploieşti, intenţia fiind de extindere a străzii Libertăţii şi unirea ei cu Depoului, care ar urma să fie extinsă la patru benzi. Traseul trece şi pe terenuri care trebuie expropriate, aparţinând CFR-ului, UZUC-ului şi Rafinăriei Astra.

Reprezentanţii Integroup, firma de consultanţă cu care Primăria are în derulare un acord-cadru pentru pregătirea proiectelor europene, au prezentat, în şedinţa informativă de astăzi, proiectul de modernizare, propunând mai multe variante de lucru. Principalele noutăţi vizează lărgirea străzii Depoului, realizarea unei parcări subterane în faţa Gării de Sud şi reconfigurarea rutieră a zonei din faţa staţiei Coreco Sud. Una dintre variante propuse include şi liniile de tramvai, existând, desigur, şi varianta ca autorităţile să renunţe la această componentă. Pentru moment, însă, noul traseu de tramvai rămâne în calculul reprezentanţilor administraţiei locale, consultanţii propunând şi soluţiile pentru derularea traficului rutier şi amplasarea staţiilor pe acest traseu. Astfel, potrivit acestei propuneri, prima staţie, pe sensul dinspre Gara de Sud, ar urma să fie în dreptul intersecţiei cu Bobâlna, acolo unde în prezent se află o benzinărie. Următoarea ar "pica" în dreptul intersecţiei dintre Bobâlna şi Rudului, în zona cunoscută de mulţi ploieşteni drept capătul traseului 7, iar următoarea ar fi amplasată într-o zonă de câmp, pe un teren care urmează să fie expropriat.

Pe lângă proiectul unui nou traseu de tramvai, primarul Adrian Dobre a amintit, în şedinţa de astăzi pe tema viitoarelor proiecte europene, că una dintre priorităţile municipalităţii va fi şi cumpărarea de tramvaie noi, tot cu fonduri de la Uniunea Europeană. De altfel, ar fi un nonsens să ne gândim la trasee noi câtă vreme Ploieştiul nu are suficiente garnituri pentru a deservi cele două trasee deja existente.

CITEŞTE ŞI:

Propunere pentru reconfigurarea zonei Gara de Sud, din fonduri europene

Toti comerciantii ar putea fi EVACUATI de la Halele Centrale din Ploiesti

Interesant, ca amănunt istoric, este că în Ploieşti a mai existat un traseu de tramvai care lega cele două gări. Se numea 103 şi a fost desfiinţat la începutul anilor 2000. Numai că acesta nu făcea legătura directă, prin zona de sud-vest a oraşului, ci se suprapunea parţial pe actualele trasee 102 şi 101, practic ocolind prin partea opusă a aşa-zisului inel rutier care în acest moment este incomplet. Tocmai această suprapunere, la care s-a adăugat existenţa traseului 2 de autobuz, care asigura un acces mult mai rapid, a făcut ca Primăria să renunţe, la acea vreme, la traseul 103.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.