Joi, 18 Mai 2017 14:59

Disponibilizări, lună de lună, la TCE Ploieşti. 100 de angajaţi ar putea să dispară din schemă

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea interimară de la Transport Călători Express Ploieşti, societatea de transport public a municipalităţii, pregăteşte un plan de reorganizare, care include, aşa cum Telegrama anunţa încă din luna aprilie, şi disponibilizarea, în 2017, a aproximativ 100 de persoane, reprezentând aproape 10% din totalul salariaţilor de aici. Măsura este gândită pentru rentabilizarea societăţii, care în momentul de faţă are venituri lunare care nu acoperă necesarul de cheltuieli. În paralel, o altă măsură propusă vizează creşterea tarifelor de călătorie.

Cea mai recentă propunere apărută privind reducerea numărului de angajaţi vizează disponibilizări individuale, făcute în fiecare lună, începând cel mai probabil din această vară. Astfel, conducerea ar urma să renunţe, lună de lună, la câte 29 de salariaţi, în condiţiile în care de la 30 în sus vorbim despre disponibilizări colective şi despre alte obligaţii ale angajatorului. În primul caz, spre exemplu, societatea ar fi obligată să achite între unul şi trei salarii compensatorii, în vreme ce la disponibilizările colective s-ar plăti între patru şi şase salarii compensatorii.

Directorul interimar al TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, a evitat să discute oficial despre acest subiect, precizând că e necesar ca mai întâi Consiliul de Administraţie al societăţii să finalizeze concursul de angajare pe post, urmând ca ulterior conducerea să pună în aplicare un plan de reorganizare.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | RESTRUCTURĂRI la TCE Ploieşti! 10% din angajaţi ar putea fi disponibilizaţi

Conducerea TCE pregăteşte şi două litigii cu Primăria Ploieşti, pentru recuperarea unor sume invocate de operatorul de transport public şi neachitate de municipalitate, primul litigiu, pentru documentarea căruia se lucrează în prezent, vizând plata TVA-ului care a dus şi la pierderea de către TCE a unui proces cu ANAF-ul.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.