Luni, 07 August 2017 16:03

Primăria Ploieşti a blocat garanţia depusă de constructori pentru lucrările la liniile de tramvai

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria Ploieşti a luat decizia de a bloca o parte din suma depusă drept garanţie de către constructorii căilor de rulare a tramvaielor invocând problemele apărute cu masticul de la rosturile de dilatare, topit de la căldură.

Pe fondul caniculei şi al presiunii la rulare a tramvaielor, materialul turnat la rostul dintre placa betonată şi linia de tramvai s-a topit şi a ieşit pe afară, deşi ar fi trebuit să capete textura unui cauciuc. Masticul respectiv a rămas lipit pe saboţii de frână ai tramvaielor ori a fost aruncat pe carosabil.

Cei din conducerea primăriei au notificat constructorii şi au anunţat efectuarea unei expertize pentru a vedea ce material a fost folosit faţă de specificaţiile din proiectul de execuţie.

Acum s-a luat decizia de blocare a restului de garanţie. Este vorba de 30% din sumele depuse drept garanţie de către constructori, 70% fiind deja returnată acestora la recepţia lucrărilor. Cei 30% ar fi trebuit returnaţi la finalul perioadei de garanţie care este prevăzută pentru o perioadă de 5 ani.

Potrivit administratorului public al Ploieştiului, în urma rezultatelor expertizei, lucrările ar putea fi efectuate din bugetul primăriei, urmând ca banii să fie recuperaţi din aceste sume depuse drept gaj.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.