Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 11:50

GRATUITATE: Abonamente TCE reduse sau gratuite pentru elevii din Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Transport Călători Express Ploieşti lucrează, la solicitarea autorităţilor locale, la un proiect de hotărâre privind subvenţionarea până la 100% sau aproape de această valoare a abonamentelor lunare de călătorie pentru elevii din municipiu. Se fac calcule pentru asigurarea unor măsuri şi pentru studenţi. Autorităţile ploieştene intenţionează să deconteze de la bugetul local aceste sume, în condiţiile în care elevii şi studenţii beneficiază, în prezent, de o reducere de 50%.

Reprezentanţii firmei de transport public a municipalităţii au anunţat că lucrează la un proiect care urmează să fie dezbătut, cel mai probabil în următoarele săptămâni, în Consiliul Local, forul legislativ al municipiului. Conducerea TCE a mai precizat că va pregăti mai multe scenarii şi calcule, pentru subvenţii care să asigure de la 75% din costul total al unui abonament lunar şi până la 100%, urmând ca decizia în privinţa valorii să fie luată tot de către consilieri, prin votul majorităţii.

În principiu, intenţia vizează copiii de şcoală care au domiciliul în Ploieşti. Directorul TCE, Alexandri Nicolae, a confirmat că studiază situaţiile din alte oraşe mari, pentru a vedea cum se aplică acolo măsuri similare, precizând totodată că sunt şanse mai mici ca şi studenţii să beneficieze de o eventuală gratuitate pentru transportul în comun, în momentul de faţă în ţară existând un singur municipiu care a implementat această măsură.

CITEŞTE ŞI:

TCE Ploieşti ieftineşte biletele de călătorie plătite prin SMS

VIDEO | TCE riscă blocarea conturilor şi OPRIREA COMPLETĂ a transportului public din Ploieşti

"Facem calcule privind sumele care ar fi trebuit asigurate de la bugetul local pentru a acoperi aceste subvenţii. Consilierii urmează să stabilească valoarea care va fi decontată, putând să se meargă până la gratuitate. Eu cred că este un proiect care va fi votat, pentru că toţi ne dorim să adoptăm această măsură care a fost promisă încă din campania de anul trecut", ne-a declarat viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.