Miercuri, 18 Octombrie 2017 13:43

E OFICIAL! Transport public GRATUIT pentru elevii din Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile ploieştene au hotărât, astăzi, să acorde gratuitate la transportul public local pentru elevi. Măsura a fost aprobată de Consiliul Local, forul legislativ al municipiului, cu unanimitate de voturi, ea urmând să intre în vigoare de la 1 noiembrie. De ea vor beneficia toţi elevii cu domiciliul sau reşedinţa în Ploieşti care provin din familii ale căror venituri lunare medii de persoană nu depăşesc 2.364 de lei.

Această facilitate, promisă încă din campania electorală din mai 2016, se va acorda din noiembrie, după ce autorităţile au avut discuţii timp de aproape două luni pe această temă, prima formulă luată în calcul la acel moment vizând şi studenţii, care între timp au fost scoşi din calcul.

Astfel, conform hotărârii adoptate miercuri de Consiliul Local Ploieşti, se acordă 100% gratuitate la transportul public local de călătiori, pe tot parcursul anului calendaristic, pentru elevii din învăţământul obligatoriu şi liceal care studiază la zi, în unităţi de învăţământ din Ploieşti, care au domiciliul sau reşedinţa în municipiu şi care provind din familii ale căror venituri lunare pe cap de persoană nu depăşesc 2.364 de lei. Acest prag a fost adoptat astăzi, în timpul şedinţei, consilierii propunând mai multe amendamente faţă de varianta propusă iniţial pentru proiectul de hotărâre, în care era trecută o valoare maximă a veniturilor cumulate din familie, de 6.000 de lei. Practic, în noua formulă, condiţiile sunt mult mai permisive. Spre exemplu, o familie în care părinţii câştigă împreună 6.500 de lei iar copilul beneficiază de alocaţia de la stat nu s-ar fi încadrat iniţial, însă, conform noilor condiţii, acum se încadrează sub limita de 2.364 de lei de persoană. De asemenea, o familie cu doi copii în care părinţii câştigă împreună, să zicem, 8.000 de lei, s-a încadra de asemenea.

Pentru fiecare elev beneficiar, Primăria Ploieşti va deconta către operatorul de transport public valoarea integrală a unui abonament nominal lunar pe toate traseele, de 110 lei inclusiv TVA.

Măsura mai este condiţionată, totuşi, de prezenţa copiilor la cursuri. Pentru a beneficia de gratuitate, elevii trebuie să participe la cel puţin 80% din cursurile aferente lunii anterioare. Pentru a pune în aplicare această prevedere, toate unităţile de învăţământ din municipiu vor fi obligate să transmită către TCE tabele cu elevii înscrişi în respectivul an şcolar, iar poi, lună de lună, o situaţie în care să precizeze dacă au intervenit modificări, respectiv transferuri ale elevilor la unităţi din afara municipiului sau situaţii în care aceştia au absentat la mai mult de 20% din orele de curs.

Abonamentele de călătorie gratuită se vor elibera numai de la casieria TCE din strada Găgeni, nr. 88, se mai precizează în documentul aprobat astăzi.

Pentru a intra în acest sistem, elevii, respectiv părinţii sau tutorii, trebuie să se prezinte cu legitimaţia de călătorie emisă de TCE, buletinul copilului sau, în cazul în care acesta nu are 14 ani, certificatul de naştere, buletinul unuia dintre părinţi în original şi copie, adeverinţe de venit şi să semneze o declaraţie privind acordul prelucării datelor personale şi o declaraţie pe proprie răspundere prin care se angajează să notifice TCE Ploieşti pe viitor în cazul în care veniturile lunare medii pe membru de familie vor ajunge să depăşească pragul impus.

În hotărâre se mai prevede şi acordarea unei reduceri de 50% pentru elevii care domiciliază în alte localităţi dar studiază în Ploieşti, facilitate ce se va aplica pe tot parcursul anului calendaristic pentru oricare dintre abonamentul lunar nominal pe toate traseele, abonamentul pe un singur traseu, abonamentul pe 7 zile pentru una sau mai multe linii sau abonamentul pentru 15 zile pentru una sau toate liniile.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.