Marți, 28 Noiembrie 2017 18:30

Greva de la TCE Ploiești ar putea continua și miercuri - UPDATE

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicaliștii TCE Ploiești și-au pus amenințările în aplicare, iar angajații societății care asigură transportul public în Ploiești au oprit lucrul, marți după-amiază, după ce Consiliul Local Ploiești a respins un proiect privind eşalonarea datoriei Transport Călători Express către Primăria Ploieşti pe o perioadă de 24 de luni (noiembrie 2017-octombrie 2019). Suma în discuție este de 5,6 milioane de lei și reprezintă regularizarea subvenţiei pe anul 2014. În 2016, Camera de Conturi Prahova a decis ca această sumă să fie achitată Primăriei.

Eșalonarea ar fi uşurat sarcinile fiscale şi cheltuielile societăţii pe o perioadă de timp şi ar fi venit în contextul în municipalitatea nu a acordat suma de 6,7 milioane de lei fără TVA pe care se angajase să o acorde în vară.

Proiectul de marți a picat după ce 13 consilieri ai PSD și ALDE au votat împotrivă.

Citiți și:   Scandal la Consiliul Local pe tema TCE. Proiectul privind eşalonarea datoriilor TCE a fost respins

Un nou protest a fost declanșat, la scurt timp după aceea, angajații TCE scoțând mijloacele de transport în comun de pe traseu.

Este a treia oară, în acest an, când angajații TCE declanșează o grevă spontană și întrerup asigurarea transportului în comun în municipiu.

UPDATE - Sindicaliștii avertizează că, în condițiile în care CL nu a aprobat eșalonarea, protestul va continua până când Primăriaa Ploiești va livra cele 6,7 milioane de lei, însemnând pierderile din 2016. Cu alte cuvinte, este foarte posibil ca transportul public în Ploiești să nu fie asigurat nici miercuri.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.