Marți, 03 Aprilie 2018 15:55

Vizită a şefilor din primărie la staţia de epurare a Ploieştiului. Ce se întâmpla cu construcţia neterminată

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toţi şefii din Primăria Ploieşti au fost în vizită, alături de primar, la staţia de epurare neterminată din sudul oraşului. Inclusiv cei doi viceprimari au fost luaţi la plimbare. Primarul nu a ezitat să arunce „săgeţi“ către cei din Direcţia Tehnic Investiţii şi cei din RASP pentru dezinteresul arătat acestei lucrări.

„Au fost toţi factorii din primărie. Am luat această decizie pentru că sunt foarte multe teme pe care noi le discutăm cu privire la staţia de epurare şi am vrut ca toţi colegii din primărie, chiar dacă sunt de la Direcţia Economică, de la Direcţia Juridică, inclusiv domnul secretar şi binenţeles cei de la Direcţia Tehnică, care ar fi trebuit să fie de foarte multe ori acolo.   Au fost şi cei de la RASP şi cei de la Urbanism ca să vadă cu toţii cum sunt lucrurile pe teren pentru că atunci când avem discuţiile tehnice legate de cum trebuie să fie un certificat de urbanism, ce avize trebuie să obţinem pentru autorizarea de construire, cum trebuie să derulăm proiectul mai departe, să vorbim în cunoştinţă de cauză şi să nu considerăm că sunt sau nu sunt anumite lucruri pe teren. Noi suntem într-un contract cu firma Timian , care nu a fost reziliat. Există chiar şi o sentinţă judecătorească în acest sens. În stadiul în care suntem noi trebuie să finalizăm lucrările cu această societate . Dacă pe percurs apar elemente care pot duce încetarea contractului din varii motive, atunci vom discuta. Deocamdată avem un operator, un constructor  care trebuie să finalizeze lucrarea aşa cum a spus şi instanţa de judecată. Situaţia staţiei, mai sunt puţine construcţii de realizat, mai multe echipamante care trebuie instalate şi binenţeles punerea în funcţiune şi verificarea acelor echipamente deja montate şi care se află în stare de funcţionare, mai ales că firma Timian avea obligaţia să le pună în conservare. Fiind o lucrare care a fost sistată de atât timp trebuie să conlucrăm pentru a putea finaliza lucrarea respectivă, atât firma Timian cât şi proiectantul acestei firme“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.     

Primăria Ploiești a început lucrările la această staţie de epurare în 2008, printr-un parteneriat cu Guvernul care se obliga să susţină finanţarea proiectului. Peste cinci ani, în 2013, lucrările erau sistate din cauza faptului că noul Guvern a tăiat fondurile pentru această investiţie şi a pasat responsabilitatea de la un minister către altul.

După mai multe amânări ale termenelor, staţia trebuia dată în folosinţă pe 31 decembrie 2015. Construcţia a rămas la stadiul de 85%, însă după atâţia ani instalaţiile deja montate s-au degradat deja pentru că nu ar fi fost supuse procedurii de conservare.

Primăria Ploiești a ajuns să se judece cu societatea de construcții, care a și câștigat de altfel procesul în care a solicitat circa 300.000 de euro restanți pentru lucrările efectuate. Cineva trebuia să plătească. Autoritatea locală s-a îndreptat, la rându-i, în instanţă împotriva Ministerului Dezvoltării Regionale pentru suma restantă de 18 milioane de lei şi a câştigat.  

În acelaşi timp, Primăria Ploieşti plăteşte amenzi pentru că foloseşte în continuare staţia veche care nu mai întruneşte condiţiile de mediu. Ploieştiul plăteşte lunar penalităţi cuprinse între 50.000 -100.000 lei.

 

 

      

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.