Joi, 05 Aprilie 2018 10:31

Ajutoare în valoare de 860.000 de lei pentru sinistrații din Prahova, Buzău, Dâmboviţa, Teleorman şi Vâlcea

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre pentru aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

"Valoarea totală a ajutorului oferit de Guvernul României este de 860,132 mii lei, produsele constând în materiale de construcţii şi pentru reparat case, construcţii uşoare din elemente modulate, paturi, saltele, cearşafuri, pături, set aragaz -butelie. Instituţiile Prefectului din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea vor asigura distribuirea produselor, acestea fiind transportate astăzi cu mijloace puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne", a informat MAI.

În cursul zilei de joi, în Prahova au ajuns și nouă containere care vor fi utilizate de familiile afectate de alunecările și inundațiile din martie, alături de materialele necesare traiului zilnic, însemnând pături, saltele, seturi aragaz şi butelie. "Preluarea locuinţelor de către persoanele sinistrate se va realiza pe bază de proces-verbal de predare-primire, pe termen de un an calendaristic, dar nu mai puţin decât perioada necesară rezolvării situaţiei locative definitive a persoanei care beneficiază de locuinţă provizorie", a precizat MAI.

Citiți și:  VIDEO | Ajutoare de la stat pentru familiile din Prahova afectate de alunecări de teren. Nouă containere au ajuns miercuri în judeţ

Necesarul de produse a fost întocmit şi aprobat prin Hotărârile Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din unităţile administrativ-teritoriale afectate, fiind înaintate, în acest sens, rapoarte de evaluare a pagubelor produse şi propuneri de alocare de bunuri materiale.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.