Marți, 19 Iunie 2018 14:09

Licitaţia pentru aducerea a 50 de autobuze noi la Ploieşti a fost contestată

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile ploieştene anunţă că licitaţia demarată pentru achiziţia a 50 de autobuze diesel a fost contestată. Asta generează un nou blocaj în acest domeniu, iar conducerea Primăriei Ploieşti evită să discute despre termene, precizând că va fi "dificil de anticipat un termen pentru semnarea contractului".

La procedură au participat două societăţi, iar cea care a ieşit pe locul doi în urma evaluării făcute de comisia de licitaţie a depus săptămâna trecută o notificare prealabilă, la care a primit un răspuns oficial din partea administraţiei ploieştene. Primarul Adrian Dobre a fost informat astăzi că respectiva companie a mers mai departe şi s-a adresat Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Marea grijă a autorităţilor este că, după soluţia de la CNSC, contestatarul s-ar putea adresa şi instanţei de judecată, unde de regulă termenele sunt mai mari.

"Dacă la nivel de CNSC, instanţa de fond, putem aprecia o perioadă de timp în care va fi soluţionată, pentru că există termene foarte clare, ne va fi dificil să anticipăm dacă societatea va merge dincolo de instanţa de fond şi va ataca (n.r. în instanţă) răspunsul dacă este nefavorabil, sau, dacă este favorabil, în ce măsură va trebui să luăm o serie de măsuri. Oricum, eu am observat din partea Curţii de Apel un răspuns extrem de prompt când sunt puse în discuţie astfel de subiecte, lucru care este de apreciat. Probabil că în maxim trei săptămâni vom avea răspunsul CNSC-ului. Ideea este să vedem dacă se va contesta în continuare şi în ce termen Curtea de Apel va da o soluţie, trebuie să ţinem cont că există şi vacanţa judecătorească", a declarat, marţi, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre.

Licitaţia viza achiziţia a 50 de autobuze noi, cu motorizare pe motorină, în următoarele 24 de luni, cu intenţia ca în acest an să fie adus un prim lot de 10-12 bucăţi. Potrivit informaţiilor noastre, la procedura de selecţie au participat BMC, care s-ar fi clasat pe primul loc, şi ISUZU.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.