Miercuri, 18 Iulie 2018 15:20

Ploieştiul va prelua temporar „Podul Înalt“ de la Ministerul Transporturilor, pentru ca strada Cantacuzino să poată fi lărgită

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aleşii locali au votat proiectul prin care Municipiul Ploieşti va prelua în subconcesiune „Podul Înalt“ cu scopul de a-l reconstrui pe o deschidere mai largă.

Totul a plecat de la o adresă trimisă de Ministerul Transporturilor  şi compania CFR către Primăria Ploieşti prin care îi propune să preia celebra pasarelă de cale ferată – cunoscută sub denumirea de Podul Înalt - care asigură legatură cu o fabrică de la marginea oraşului. Propunerea este parte a proiectului de investiţii privind lărgirea la 4 benzi a străzii Grigore Cantacuzino, pe care trebuie să-l deruleze administraţia ploieşteană.

Această preluare în subconesiune a podului va fi valabilă doar pe durata derulării investiţiei, după care obiectivul se va întoarce în proprietatea statului şi în folosinţa CFR.

Aleşii social democraţi au pus mai multe probleme la acest proiect întrebându-l pe edil de ce trebuie să facă primăria din banii săi un obiectiv care nu-i aparţine. Alţii au fost interesaţi de obligaţiile juridice care decurg de aici, şi dacă acest demers va impune autorităţii locale anumite obligaţii şi termene.

S-a convenit că acest proiect este doar un acord de principiu, practic o declaraţie de intenţie, care nu obligă cu nimic municipalitatea, urmând ca după ce ministerul va face demersurile ulterioare să fie discutat un alt proiect de hotărâre mult mai aplicat şi cu detalii tehnice şi juridice.

Hotârârea a fost adoptată cu 20 de voturi.

Podul Înalt are o deschidere între cei doi piloni de susţinere de numai 2 benzi de rutiere. Aceasta este una din cauzele problemelor frecvente ale traficului rutier din zonă. Fluxul de maşini este încetinit de faptul că autovehiculele trebuie să se conformeze de la 2 benzi pe sens pe o singură bandă pentru a trece pe sub pod.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.