Joi, 26 Iulie 2018 14:33

Toate autobuzele, tramvaiele şi troleele din Ploieşti vor avea cititoare de carduri bancare

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe lângă biletele şi abonamentele clasice, achiziţionate de la tonete, chioşcuri de ziare sau automate, şi plata prin SMS, călătorii care utilizează mijloacele de transport în comun din Ploieşti vor avea la dispoziţie, în curând, o nouă metodă de plată. Conducerea Transport Călători Express Ploieşti anunţă că, în maxim două luni, toate autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele societăţii vor fi dotate cu dispozitive pentru citirea cardurilor bancare, în baza unui parteneriat cu o instituţie bancară care va suporta cea mai mare parte a costurilor aferente acestei investiţii.

Cititoarele de carduri vor fi instalate în toate mijloacele de transport public ale operatorului, a anunţat directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae. Acesta a precizat că proiectul este derulat în parteneriat cu divizia de retail a BCR, care va suporta mare parte din costuri, urmând ca firma de transport ploieşteană să se ocupe doar de cablarea acestor dispozitive. Tariful suportat de călători va fi cel standard, de 2 lei pe călătorie, iar pentru fiecare bilet achiziţionat prin această metoră banca va primi un comision din partea TCE, similar celui folosit în cazul chioşcurilor sau tonetelor de unde se pot cumpăra bilete clasice.

"În maxim două luni, în toate cele 140 de autobuze funcţionale, 22 de tramvaie şi 18 troleibuze vor exista cititoare de carduri bancare. Practic, prin afişarea cardului, se reţine contravaloarea unui bilet de călătorie şi se emite o chitanţă, care poate fi prezentată în cazul unui control. Călătorul va plăti un tarif de doi lei, iar comisioanele vor fi suportate de societate. Această investiţie se va realiza în parteneriat cu BCR, care va încasa un comision de 5% din fiecare tranzacţie, exact cum primesc şi cei care vând biletele noastre la chioşcuri. În contrapartidă pentru comisioane, ei fac cea mai mare parte a investiţiei, noi ne vom ocupa doar de partea de cablaje", a declarat, joi, directorul Transport Călători Express Ploieşti, Alexandri Nicolae.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.