Marți, 31 Iulie 2018 17:18

Peste patru luni ar putea fi livrate Ploieştiului primele autobuze noi pentru transportul călătorilor

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primele autobuze noi ar putea fi livrate Primăriei Ploieşti în termen de aproximativ patru luni.  Primarul Adrian Dobre a anunţat că licitaţia privind achiziţia de autobuze îşi va urma cursul, după ce contestaţia a fost respinsă de CNSC.

„Am discutat cu serciviul de achiziţii din cadrul primăriei. Nu am primit niciun fel de notificare referitoare la răspunsul care ne-a fost favorabil de la CNSC, cu privire la contestaţia făcută de un operator economic pe licitaţia legată de achiziţia de autobuze. Drept pentru care am invitat operatorul economic, pe care l-a declarat câştigător comisia de evaluare a ofertelor, în vederea semnării contractului. Mâine va avea loc această procedură, după care vom da ordinul de începere şi vom trece la primul lot de autobuze. În momentul de faţă în buget avem aproximativ 9,7 milioane de lei, aferent primului lot de autobuze. Aproximativ 10 autobuze vor fi livrate. În acest contract avem o perioadă de doi ani, ceea ce înseamnă că prindem în trei bugete: 2018, 2019, 2020.  Suntem în căutarea surselor necesare de finanţare în vederea acoperirii întregului număru de 50 de autobuze aşa cum ne-am propus. Ordinul de începere va fi dat imediat după  constituirea acelei garanţii. Mergem pe care o avem în buget, în urma evaluării şi rectificării de buget care va avea loc la sfârştiul lunii august. Dacă identificăm şi alte surse de finanţare vom sumplimenta  vom da ordin de începere cu singura menţiune că numărul minim de autobuze ce poate fi încheiat în urma unui contract subsecvent este de cinci. Deci de fiecare dată trebuie să identificăm 4,5-5 milioane de lei pentru a putea da un nou ordin de începere în vederea achiziţiei. În termen de patru luni de zile ar trebui să fie livrat primul lot de 10 autobuze“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.  

Modelul declarat câștigător la licitația Primăriei este Euro Bus Diamond, produs de compania BMC Trucks&Bus, cu sediul în Ilfov. Autobuzul va avea aproximativ 12 metri lungime, un număr de trei uşi, podea cocorâtă, facilităţi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, cabină închisă pentru şofer, ecrane LCD, sistem de încălzire pe timp de iarnă, monitorizare în interiorul autobuzului, în exteriorul autobuzului, toate elementele pentru implementarea sistemului de managament de trafic. Au motoare diesel Euro 6 ce dezvoltă 300 CP.    

Licitaţia pentru achiziţionarea a 50 de autobuze s-a încheiat la începutul lunii iunie, anul acesta.

La procedura de licitaţie s-au prezentat doi ofertanţi, BMC, care s-a clasat pe primul loc şi ISUZU. Licitaţia vizează aducerea a 50 de autobuze noi, cu motorizare pe motorină, în mai multe tranşe, împărţite până în 2020.

Oferta câștigătoare, a BMC, este de aproximativ 38 de milioane de lei plus TVA, iar licitația a pornit de la prețul de 50 de milioane de lei.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.