Marți, 07 August 2018 15:45

VIDEO şi FOTO | Inspecţie la noua staţie de epurare a Ploieştiului. Vezi cât ar putea să dureze lucrările pentru finalizarea obiectivului!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După mai multe încercări eşuate de a contracta o firmă care să facă o evaluare a lucrărilor deja efectuate la noua staţie de epurare din Ploieşti, autorităţile ploieştene au început o verificare proprie, alături de reprezentanţii constructorului şi proiectantului, cu intenţia de reluare a lucrărilor şi finalizare a acestui obiectiv de investiţii. Conducerea Primăriei spune că ar putea emite în scurt timp ordinul de reluare, după circa cinci ani în care aceste lucrări au fost sistate şi au făcut şi obiectul a două litigii în instanţă, unul al municipalităţii cu firma executantă şi unul cu Ministerul Dezvoltării, după ce această instituţie sistase finanţarea.

În primul litigiu, administraţia ploieşteană dorea rezilierea contractului, însă instanţa a decis că acesta rămâne valabil. Cel de-al doilea, în schimb, s-a soluţionat în favoarea municipalităţii, care a primit de la Ministerul Dezvoltării circa 18 milioane de lei. Stadiul efectiv al lucrărilor, în momentul sistării, ajunsese la circa 80%, dar problema este că, după cei cinci ani de pauză, există riscul real ca mai multe sisteme şi componente deja montate să se fi deteriorat din cauza nefolosirii şi neconservării adecvate, iar evaluarea făcută acum alături de firma de construcţii arată că ar mai fi nevoie, de la bugetul Ploieştiului, de o investiţie de aproape 40 de milioane de lei, a precizat directorul Regiei Autonome de Servicii Publice, Raul Petrescu. Acesta anunţase luni că a făcut o verificare la noua staţie de epurare. Astăzi, el a precizat că, potrivit estimării făcute de constructor, finalizarea acestui obiectiv va dura între 8 şi 14 luni.

În privinţa termenului, în schimb, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, spune că din vechiul contract mai rămân doar 107 zile, echivalentul a circa trei luni şi jumătate, termen calculabil din momentul în care se va emite ordinul de reluare. "Aşteptăm un document din partea firmei executante, în vederea emiterii ordinului de reluare a lucrărilor. Zilele acestea a avut loc o inspecţie vizuală, din partea beneficiarului şi constructorului. Conform contractului, există un termen de finalizare în 107 zile de la emiterea ordinului. Nu renunţăm nici la ideea de a efectua o expertiză, de altfel este şi o măsură în acest sens lăsată de Curtea de Conturi, însă am ţinut de mai multe ori licitaţia şi nu s-a prezentat nicio firmă, cu toate că bugetul alocat nu a fost deloc mic", a declarat Adrian Dobre pentru Telegrama. "În privinţa termenului, va trebui să avem o discuţie cu reprezentanţii firmei de construcţii, pentru că, într-adevăr, în contract mai rămân 107 zile, însă ei estimează că, în varianta optimistă, vor putea finaliza aceste lucrări în opt luni. Luni am efectuat o vizită de lucru, au venit reprezentanţii constructorului, suntem în a doua etapă de evaluare a investiţiilor făcute iniţial. În acest moment, în proporţie de 80% este finalizată staţia, însă, având în vedere că nu s-a mai lucrat de cinci ani, este necesar să fie făcută această evaluare a tuturor utilajelor care compun noua staţie. Această verificare va dura aproximativ 30 de zile, urmând ca după această perioadă să fie reluate lucrările", ne-a declarat directorul RASP, Raul Petrescu. Vezi mai jos VIDEO cu declaraţia integrală!

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.