Joi, 23 August 2018 11:48

Prahova se pregăteşte de pestă porcină. Ce măsuri pregătesc autorităţile

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi judeţul Prahova nu este afectat de virusul pestei porcine, focare au fost semnalate în judeţele vecine. Autorităţile din judeţ, sub coordonarea prefectului,  au pus la punct primele măsuri de prevenire dar şi de intervenţie.

În primul rând, toate primăriile trebuie să identifice şi să pună la dispoziţie terenuri pe care vor fi amenajate centre de ecarisare (activitatea de colectare a deşeurilor de origine animală), dacă va fi cazul .

„În judeţele limitrofe au apărut focare de pestă porcină, dar pe teritoriul judeţului Prahova nu există niciun asemenea focar. Noi am luat foarte multe măsuri, am stabilit un plan la nivelul judeţului cu obligaţii din partea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a administratorilor de drumuri,  şi din partea primarilor celor 104 localităţi.

Am avut şi o şedinţă cu primarii din judeţul Prahova, pentru că dânşii sunt preşedinţii unităţilor locale de combatere a bolilor. Pe lângă obligaţiile pe care le au, legat de informarea corectă a populaţiei şi de identificare mijloacelor financiare şi umane în cazul vom avea nevoie să se intervină, dânşii au şi sarcina de a identifica o suprafaţă de teren ce poate fi utilizată pentru ecarisare ca metodă alternativă în cazul în care va fi nevoie de acest lucru. Pentru a verifica existenţa acestor terenuri, prin ordin de prefect a fost constituită o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai DSVSA, DSP, Gospodărirea Apelor , APM. Această comisie se deplasează în teren  pentru a verifica existenţa acestor suprafeţe necesare pentru ecarisare. Mai avem să primim răspuns în identificarea acestor suprafeţe din partea a numai 30 de primării. În acel plan adoptat, avem obligaţii şi pentru administratorii de drumuri publice, acolo unde dânşii trebuie să ridice resturile menajere din parcări cu o frecvenţă mult mai mare, să se asigure că acest lucru se întâmplă  pentru că într-adevăr şi acele resturi menajere pot reprezenta o sursă a acestui virus“, adeclarat Mădălina Lupea, prefectul judeţului Prahova.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.