Joi, 23 August 2018 12:13

Panică într-o comună din Prahova, din cauza zvonurilor referitoare la apariția pestei porcine

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria Gorgota a transmis un anunț către locuitorii comunei, încare dezminte zvonurile care au stârnit îngrijorare în rândul gospodarilor. Reprezentanții administrației lcoale arată că, până acum, pe raza localității nu a fost înregistrat vreun caz de pestă porcină africană.

"ANUNȚ

Înștiințăm cetățenii că pe raza teritorial-administrativă a comunei Gorgota NU S-A ÎNREGISTRAT NICIUN CAZ DE PORC INFESTAT CU PESTA PORCINĂ AFRICANĂ.

Vă rugăm să nu dați crezare tuturor zvonurilor lansate.

În cazul în care epidemia va fi depistată pe raza comunei noastre, vom face un anunț oficial aici, pe contul de Facebook al primăriei, precum și pe celelalte canale de comunicare oficiale.

La această oră, în Gorgota nu există niciun caz de pestă porcină africană!", au transmis reprezentanției Primăriei Gorgota.

Potrivit celei mai recente centralizări publicate de ANSVSA, În zona de N-V a României, boala evoluează în 3 județe, Satu-Mare, Sălaj şi Bihor, prezența virusului fiind confirmată în 14 localităţi. Au fost uciși 1.382 de porci domestici și au fost afectaţi 14 porci mistreți.

În zona de S-E a României, boala a fost confirmată în 142 de localităţi, din judeţele: Tulcea, Constanţa, Brăila, Ialomița, Galați, Călărași și Ilfov. Au fost uciși 46.286 de porci domestici din gospodăriile populaţiei, iar în 8 exploatații comerciale de mare capacitate, până la data de 22.08.2018, au fost uciși 70.036 de porci.

Citiți și:  Prahova se pregăteşte de pestă porcină. Ce măsuri aunță autorităţile

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.