Marți, 09 Octombrie 2018 10:11

FOTO - Primăria Câmpina organizează, din nou, consultare publică. Oamenii sunt invitați să-și exprime părerea privind amplasarea statuii savantului B. P. Hasdeu

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritățile publice din Câmpina au anunțat lansarea consultării publice a populației asupra relocării statuii lui Bogdan Petriceicu Hasdeu.
"Începând acu anul 2003, statuia marelui om de cultură B. P. Hasdeu, realizată de sculptorul Alfred Dumitriu, a fost amplasată, cu prilejul a împlinirii a 500 de ani de atestare documentară a orașului Câmpina, în zona centrală a Parcului Milia, până în anul 2015.
Conform prevederilor art. 7 din Legea 52/2003 privind transparentă decizională, Primăria Municipiului Campina a decis organizarea unei consultări publice a cetăţenilor municipiului cu privire la acest subiect, solicitând sprijinul în vederea relocării statuii marii personalităţi Bogdan Petriceicu Haşdeu care, a locuit în oraşul Campina în perioada 1893 - 1907, lăsând localităţii o importanţă moştenire culturală, dar şi arhitectonică.
Punem la dispoziție o hartă cu cele 5 amplasamente din zona centrală, propuse de către Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului Câmpina, și totodată fotografii cu fiecare dintre acestea, cu simulări ale poziționării monumentului în funcție de fiecare locație în parte. Propunem aprecierea celor 5 variante cu note oferite pe o scară de la 1 la 10.Cei interesați pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind acest eventual proiect Primăriei Municipiului Câmpina până cel târziu pe data de 19 octombrie 2018. Acestea pot fi depuse la registratura Primăriei, pot fi transmise prin poșta clasică, prin fax sau poșta electronică (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)", se arată în anunțul Primăriei Câmpina.
Formulatul pus la dispoziția cetățenilor, în cadrul consultării publice, poate fi descărcat de AICI. El este postat pe site-ul Primăriei Câmpina, la secțiunea "Anunțuri".
Administrația locală câmpineană a mai apelat la această soluție, a consultării publice, și în 2016, pentru a alege proiectul preferat de locuitorii municipiului pentru reamenajarea Parcului "Soldat", aflat de asemenea în zona centrală a orașului.
Sursa foto: Primăria Câmpina, directbooking.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.