Marți, 09 Octombrie 2018 13:39

EVIDENȚA POPULAȚIEI - Ploieștenii își pot face programări on-line pentru depunerea actelor, la buletine și Starea Civilă

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Ploiești intră în era tehnologiei și pune la dispoziția cetățenilor un sistem de programări on-line, atât pentru depunerea actelor în vederea eliberării cărții de identitate, cât și pentru transcriere, redobândire cetățenie.

De asemenea, cei care au programat nunta în 2019 își pot face programarea și pentru depunerea documentelor necesare înainte de cununia civilă, cu mențiunea că ei au obligația ca, la data stabilită, să se prezinte la Starea Civilă pentru depunerea documentelor și a declarațiilor în original.

"SPLCEP Ploiești informează cetățenii că, în prezent, aceștia au la dispoziție posibilitate programări on-line, în vederea obținerii actelor de identitate, precum și a programărilor căsătoriilor (pentru anul 2019).  Noua facilitate poate fi pusă în aplicare prin accesarea directă a paginii de internet a instituției sus amintite, la adresa web: http://www.ploiesti.ro/SPCLEP/index.htm. Tot aici, cetățenii au deja la dispoziție, serviciul on-line pentru programări transcriere, redobândire cetățenie. Astfel, pot fi accesate cele trei secțiuni disponibile pentru programări on-line: Programare Online Transcriere, Redobândire Cetățenie; Programare On-line Căsătorii; Programare Online Evidența Persoanelor", se arată într-un comunicat transmis de Primăria Ploiești în cursul zilei de marți.

"Programarea on-line se poate utiliza numai în cazul căsătoriilor încheiate între cetăţeni romani. Pentru căsătoria cu un cetăţean străin, sau între cetăţeni străini, vă rugăm să vă adresaţi ofiţerului de stare civilă de la ghişeu. Căsătoria se poate încheia după 11 zile de la data depunerii declaraţiei de căsătorie. (se socoteşte atât ziua depunerii dosarului cât şi ziua oficierii căsătoriei). Exemplu de calcul: dacă doriți să vă căsătoriți pe data de 30 martie 2019, dosarul pentru căsătorie se poate depune în zilele de 18, 19 sau 20 martie 2019, certificatele medicale prenupțiale fiind emise în una din aceste zile. La depunerea declaraţiei de căsătorie este obligatorie prezenta ambilor soţi, împreună. Pentru cazuri temeinic justificate (dacă starea de sănătate a unuia dintre soţi impune aceasta), căsătoria se poate încheia mai repede de 11 zile, ori după expirarea termenului legal, dar numai până la expirarea termenului de valabilitate a certificatelor medicale (de 14 zile de la data emiterii lor), cu aprobarea primarului. Căsătoria civilă se încheie în intervalul orar stabilit în acest scop, de către Serviciul Stare Civilă. Rezervarea se face cu cel puţin 12 zile înainte de data căsătoriei", se arată în informațiile de pe site-ul SPCLEP Ploiești.

Serviciul se aliniază, astfel, unei tendințe lansate, în Prahova, la Permise și Înmatriculări, respectiv la Pașapoarte, posibilitatea programărilor on-line contribuind la reducerea aglomerației și a timpilor de așteptare.

Potrivit site-ului SPCELP, Serviciul de la Ploiești deservește municipiul, dar și alte 10 localități care nu au propriile servicii de Evidența Populației, respectiv Balta Doamnei, Berceni, Cocorăștii Colț, Drăgăneşti, Dumbrava, Gherghiţa, Gorgota, Măneşti, Poienarii Burchii și Puchenii Mari.

 

 

 

   

2 comentarii

  • Link la comentariu tomuleasa  viorel Duminică, 31 Martie 2019 19:44 postat de tomuleasa viorel

    vreau oprogramare on laine ptruschimbarea ci ,pe data02 04 2019 .

  • Link la comentariu ene gabriela Joi, 10 Ianuarie 2019 07:50 postat de ene gabriela

    Preschimbare carte de identitate

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.