Marți, 09 Octombrie 2018 15:21

CRESC TAXELE din 2019! Primăria Ploieşti va reconfigura zonele de impozitare

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conducerea Primăriei Ploieşti pregăteşte o modificare a condiţiilor de impozitare pentru terenuri şi clădiri, care ţin cont de poziţionarea faţă de centru şi de utilităţile publice de care beneficiază riveranii. Tocmai pentru a actualiza această situaţie, autorităţile au organizat marţi o şedinţă cu reţelarii şi anunţă că în scurt timp vor lansa în dezbatere publică un proiect care să cuprindă noile zone şi condiţii de impozitare. Potrivit surselor noastre, tot acest demers ar urma să ducă la o majorare a dărilor către bugetul local, intenţia fiind de aducere a lor la nivelul din 2016, înainte de reducerea aplicată anul trecut şi menţinută şi în acesta.

În teorie, această actualizare ar trebui să ducă la dispariţia celebrelor cazuri în care ploieştenii reclamau că nu au canalizare sau gaze pe stradă dar plătesc impozite locale ca şi cum ar avea. Automat, pentru ei, impozitele ar urma să scadă. Totodată, pentru mulţi alţii, dările se vor majora, în condiţiile în care în ultimii s-au introdus utilităţi pe mai multe străzi. Viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, a declarat pentru "Telegrama" că astăzi a avut loc o şedinţă cu reprezentanţii Direcţiei Tehnic Investiţii din Primărie şi cei ai firmelor care se ocupă de reţelele de utilităţi, tocmai pentru actualizarea situaţiei. "Am avut o şedinţă cu reţelarii şi le-am cerut tuturor să ne comunice situaţiile pe care le au cu privire la reţelele de energie electrică, apă, canalizare sau gaze, cu intenţia de a pune aceste hărţi în concordanţă cu datele existente la nivelul Primăriei şi de a stabili noile impozite locale, calculate în funcţie de zone şi de condiţiile existente. Am solicitat ca joi să fie gata această situaţie. Pe baza ei, va exista un proiect, care va fi publicat pe site-ul Primăriei şi va exista o consultare publică pe această temă", ne-a declarat Cristian Ganea, care a precizat că intenţia este ca noile tarife să se aplice din 2019.

CITIŢI ŞI:

Răspunsul Primăriei Ploiești, la reclamațiile locuitorilor de pe o uliță ridicată la rang de stradă: "Mai așteptați"

Și săraci, și fuduli. Primăria Ploiești se vaită că nu are bani, dar se dovedește incapabilă să primească o donație pentru Colonia Teleajen

Potrivit surselor noastre, autorităţile ploieştene caută soluţii pentru creşterea veniturilor la bugetul local, iar o variantă analizată vizează majorarea taxelor şi impozitelor locale. Viceprimarul Ganea a confirmat că sunt discuţii pe această temă, propunerea fiind ca aceste dări să reajungă la nivelul din 2016, înainte de diminuarea lor.

ARTICOLE RECOMANDATE:

Taxele şi impozitele locale cresc uşor, la Ploieşti, din 2019

Scandal la Ploiești, după ce TCE a desființat aproape toate stațiile de pe traseul 40, din cartierul Bereasca

Taxele şi impozitele locale vor suferi oricum o uşoară creştere la Ploieşti, anul viitor, ca urmare a aplicării unui coeficient bazat pe indicele de inflaţie. Întrebarea este, totuşi, dacă nu cumva creşterea va fi şi mai mare de atât.

   

1 comentariu

  • Link la comentariu cart Ploiesti Vest Vineri, 12 Octombrie 2018 19:51 postat de cart Ploiesti Vest

    Si ce face cu cart MITICA APOSTOL ptr ca pe actele primariai apare cart rezidential cu regim constructie P+ 1+2+M cu toate utilitatile inclusiv trotoare si asfalt pe cele 21 de strazi ale Ploiestiului ?

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.