Joi, 29 Noiembrie 2018 13:45

Mutare Primăria Ploieşti | Vezi ce se va întâmpla cu fosta clădire a Direcţiei de Urbanism!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Odată cu mutarea Primăriei Ploieşti şi a structurilor subordonate în noul sediu, din clădirea primită de la Petrom, mai multe spaţii din buricul târgului vor rămâne libere. Vorbim de un întreg etaj şi alte câteva birouri în Palatul Administrativ, unde până acum a funcţionat instituţia, plus sediile unor direcţii, aflate până acum în diverse clădiri "răspândite" prin centrul Ploieştiului. Fostul sediu de la Urbanism, spre exemplu, ar urma să găzduiască, în viitorul apropiat, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE).

Conducerea Consiliului Judeţean este în tratative cu autorităţile locale pentru această mutare, propusă în contextul în care, anterior, se discutase despre mutarea acestei structuri direct în fosta clădire Petrom transformată între timp în sediul Primăriei. Practic, privită din exterior, măsura poate fi văzută ca o compensaţie pentru faptul că nu s-a mai găsit spaţiu în clădirea propusă iniţial. Astfel, CJRAE ar urma să se mute în fostul sediu al Direcţiei de Urbanism situat în centrul Ploieştiului, aproape de intersecţia străzilor Paris şi Ştefan Greceanu. Preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a confirmat pentru "Telegrama" că au existat discuţii cu autorităţile locale pentru folosirea acestei clădiri, precizând că se aşteaptă ca angajaţii de la Urbanism să elibereze birourile şi amintind că şi în ultimii ani CJRAE a funcţionat tot într-o clădire a Primăriei Ploieşti, pe strada Bobâlna.

Discuţiile despre mutarea acestui centru au început în urmă cu mai bine de un an, motivate de faptul că actuala clădire de pe strada Bobâlna nu se prezintă tocmai în cele mai bune condiţii. Înfiinţat în 2006, aflat în subordinea Ministerului Educaţiei şi sub coordonarea Inspectoratului Şcolar, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Prahova oferă servicii de informare pentru cadre didactice, elevi şi părinţi, consiliere psihopedagogică şi orientare profesională, terapie a tulburărilor de comportament şi sprijin pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.