Luni, 03 Decembrie 2018 11:38

FOTO - Semafoare cu buton, la trecerile de pietoni din Ploiești

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dispozitive care le vor permite pietonilor să modifice culoarea semaforului, pentru a traversa, au început să fie montate la trecerile din Ploiești. Echipele lucrau, luni, în jurul prânzului, la montarea acestor echipamentelor, la trecerea semaforizată de p Bd. Independenței, de la rondul dinspre centru.

Nu este prima dată când astfel de dispozitive sunt montate la semafoare din Ploiești. S-a încercat și în urmă cu mulți ani, însă, sistemul a fost abandonat. Bine, între timp cedaseră semafoarele cu totul, darămite butoanele pentru pietoni, și până și în cele mai mari intersecții erau probleme din cauza defecțiunilor.

Și în alte localități din țară au fost puse în funcțiune semafoare inteligente, care pot primi comanda de la pietoni. În unele cazuri, ele arată culoarea verde doar dacă a fost apăsat butonul, în timp ce, în altele, la un anumit interval de timp, semafoarele permit automat trecerea pietonilor, iar butoanele sunt folosite numai pentru traversare "la cerere".

De obicei, sistemele sunt astfel gândite încât verdele de la pietoni să nu dea peste cap circulația autoturismelor, în sensul că semaforul să indice roșu pentru șoferi perioade prea mari de timp.

Rămâne de văzut care vor fi regulile după care vor funcționa semafoarele inteligente din Ploiești, ale căror dispozitive sunt dotate și cu un afișaj pentru mesajele de care trebuie să țină cont pietonii.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.