Joi, 06 Decembrie 2018 16:16

Primarul Adrian Dobre solicită rezilierea contractului de salubritate din cauza nemulţumirilor populaţiei din Ploieşti

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primarul s-a arătat nemulţumit de calitatea serviciilor de salubritate din Ploieşti, dar şi de lipsa de reacţie a inspectorilor RASP şi a Poliţiei Locale în acest caz. Acesta a arătat că ieri seară au fost aplicate 42 de sancţiuni în valoare totală de peste 90.000 lei.

„Pe parcursul anului 2018 am observat o degradare a serviciilor de salubritate în municipiul Ploieşti, deşi am avut numeroase întâlniri cu reprezentanţii Rosal ai ADI-ului, cu cei care în momentul de faţă gestionează colectarea deşeurilor în municipiul Ploieşti, cu reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice care monitorizează activitatea Rosal, cu Poliţia Locală. Pe măsură ce aveam aceste şedinţa situaţia gunoaielor era din ce în ce mai dezastruoasă. Din nefericire, cele două instituţii care sunt în subordinea primăriei nu îşi fac datoria, iar dacă avem în momentul acesta un dezastru, un rol l-au avut şi aceste două instituţii. Pe de altă parte, cei care ar fi trebuit să monitorizeze şi să gestioneze acest contract, pentru că ei sunt titularii de contract şi aici mă refer la Asociaţia de Dezvoltare care a încheiat acest contract, nu au avut o atitudine corectă faţă de angajamentul din contract, cel puţin în raport cu municipiul Ploieşti. Văzând toate aceste lucruri şi văzând numeroasele sesizări din partea cetăţenilor, cred că au fost sute, chiar mii de sesizări în ultima perioadă de timp, aseară am decis şi am convocat de urgenţă la ora 12 noaptea atât Poliţia locală cât şi Regia Autonomă de Servicii Publice, cele două instituţii care se află în subordinea municipiului Ploieşti. În urma acţiunii coordonate de către mine, atât Poliţia Locală, cât şi RASP au dat câte 21 de amenzi într-un cuantum de aproape 90.000 de lei.  Aceste acţiuni nu se vor termina decât în momentul în care serviciul de salubritate se va efectua corespunzător. Pe parcursul acestui an, văzând faptul că acest serviciu se degradează pe zi ce trece, am solicitat ADI-ului să înceapă procedurile de reziliere a contractului, pentru că eu consider că nu există o altă soluţie. Văd o reacţie nici promptă, nici fermă. Am văzut nişte declaraţii din partea domnului Bogdan Toader, dar nu am văzut măsuri concrete cu privire la acest demers. Nu suntem singura autoritate publică locală care suferă din cauza acestui operator economic. Sunt şi alte localităţi care suferă alături de noi în jurul municipiului Ploieşti, unde operatprul economic are aceeaşi atitudine.

M-a suprins faptul că partidele majoritare din Consiliul Local, mă refer aici la domnul Pană şi la  domnul Ganea, nu au luat de asemenea atitudine la această situaţie, făcând front comun, să putem să găsim o soluţie să diminuăm acest dezastru şi să găsim o soluţie de îmbunătăţire a acestei situaţii.       

Voi continua cu aceste măsuri care au început de azi-noapte. Solicit celor două instituţii RASP şi Poliţia Locală să aibă acelaşi comportament pe care l-au avut aseară şi consider că a fost singura dată de când s-a încheiat contractul, când au avut o atitudine corectă în aplicarea măsurilor ce se impun, dată fiind situaţia din municipiul Ploieşti“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Primarul a mai anunţat că va iniţia o campanie de strângere de semnături cu privire la modul în care sunt satisfăcuţi ploieştenii de serviciile prestate de acest operator.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.