Vineri, 07 Decembrie 2018 10:39

Cristian Ganea, replică la acuzaţiile primarului Ploieştiului: Pentru că şi-a demonstrat incompetenţa, aruncă vina pe viceprimari

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continuă "războiul" declanşat în noaptea de miercuri spre joi de primarul Ploieştiului, care a comandat o amplă acţiune de control privind salubritatea, urmată de o conferinţă de presă în care a vorbit despre amenzile date şi apoi i-a luat la rost pe viceprimari şi pe reprezentanţii Poliţiei Locale şi Regiei Autonome de Servicii Publice. N-a durat mult şi viceprimarul Cristian Ganea, care fusese acuzat că nu s-a implicat, i-a dat replica primarului Dobre, reclamând că acesta încearcă să-şi mascheze nereuşitele şi să le arunce în spatele celorlalţi reprezentanţi ai administraţiei locale.

"Sunt revoltat de declarațiile pe care primarul Adrian Dobre le face la adresa mea, în spațiul public. Este deranjantă toată această gargară la care recurge primarul pentru a-și face cu orice preț imagine. Dar nu accept să facă acest lucru terfelindu-mi mie imaginea. Am fost acuzat, în cadrul unei conferințe de presă, că «nu am luat atitudine și nu am făcut front comun» în privința faptului că în ultimele zile, operatorul de salubritate nu a mai prestat servicii. Este adevărat că acest operator se confruntă cu un conflict de muncă intern, lucru care a paralizat activitatea societății. Nici mie nu-mi place cum arată de două zile orașul. Nu înțeleg însă de ce mă acuză Dobre pe mine, dar și pe celălat viceprimar, că nu am luat măsuri pentru rezolvarea situației. Îi reamintesc primarului Dobre, dacă are scăpări de memorie, că activitatea RASP (regia care controlează cum se desfășoară activitatea de salubritate) este în subordinea lui și a city managerului", a comentat Cristian Ganea, deranjat de acuzaţiile lui Adrian Dobre.

"Deși se plânge de activitatea operatorului de salubritate de mai multe luni, Dobre a început să facă controale doar acum, când societatea respectivă se confruntă cu o grevă general a salariaților. Și nu orice controale, ci «noaptea ca hoții». Aud că vrea şi un fel de referendum local. Nu am înțeles prea bine pentru ce. E pentru rezilierea contractului cu operatorul de salubritate, sau pentru demiterea primarului? Îl rog public pe Adrian Dobre să învețe, măcar în ceasul al 12 – lea, să fie primar! Pentru că și-a demonstrat incompetența în nenumărate rânduri, a găsit acest subterfugiu: aruncă vina pe viceprimari! Nu voi tolera acest comportament niciodată! Constat că în loc să facă administrație, Dobre  este în plină campanie electoraĺă. Ruşine!", a conchis viceprimarul Ploieştiului, fost contracandidat al lui Adrian Dobre la alegerile locale din 2016.

Şi directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Raul Petrescu, i-a dat o replică primarului, după ce la rândul său fusese criticat în aceeaşi conferinţă de presă. Acuzat că el şi subalternii săi din RASP au trecut cu vederea scăpările operatorului de salubritate, Petrescu a declarat că inspectorii au dat şi în trecut amenzi şi că primarul încearcă prin acest demers doar să-şi îmbunătăţească imaginea.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Scandal privind curăţenia din Ploieşti. Adrian Dobre anunţă amenzi usturătoare pentru Rosal şi strângere de semnături pentru rezilierea contractului

Directorul RASP Ploieşti îi dă replica primarului Dobre, după acuzaţiile privind mizeria din oraş

După conferinţa de joi, în care Adrian Dobre a criticat firma Rosal, reluând solicitarea de reziliere a contractului pentru ridicarea deşeurilor, Primăria Ploieşti a trimis şi un comunicat de presă în care a detaliat acţiunile derulate în ultimele zile în domeniul salubrităţii. Iată comunicatul Primăriei:

Primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre,  a verificat  personal starea de salubritate a municipiului Ploiești, în cadrul unei acțiuni de control pe care a dispus-o, noaptea trecută, Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești și Poliției Locale Ploiești. 

Verificarea s-a derulat în zonele unde nu s-a respectat graficul de colectare a deșeurilor menajere, respectiv pe străzile cu unități locative individuale, cât și la nivelul platformelor destinate colectării deșeurilor, aferente blocurilor, iar în urma acestei acțiuni au fost acordate 42 de sancțiuni contravenționale operatorului de salubritate, valoarea acestora fiind de 94.000 lei.

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o, astăzi, la sediul primăriei, primarul Adrian Florin Dobre și–a exprimat nemulțumirea față de modul în care se desfășoară serviciul public de salubritate, la nivelul municipiului. Totodată,  a declarat ferm că nu vor înceta acțiunile de control, în oraș, până când nu se va constata că acest serviciu public se desfășoară  corespunzător. 

Edilul șef a reamintit faptul că, a solicitat, încă din vara acestui an, Asociației de Dezvoltare Intercomunitara “Polul de Creștere Ploiești-Prahova” să demareze procedura de reziliere a contractului cu operatorul de salubritate, însă, până în prezent, nu au fost luate măsuri concrete în ceea ce privește situația semnalată.

În acest context, mâine, primarul Adrian Florin Dobre se va întâlni, de urgență, cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitara “Polul de Creștere Ploiești-Prahova” în vederea  analizării situației serviciului de salubritate și stabilirea măsurilor legale, care se impun în vederea soluționării acestei probleme cu care se confruntă municipiul Ploiești. “Sper să se ia decizia corespunzătoare pentru Ploiești, dar și pentru localitățile limitrofe, care se află sub contract cu același operator și care, în prezent, se confruntă cu aceeași problemă”, a precizat primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre.

În această ordine de idei, primarul Adrian Florin Dobre a mai declarat că, intenționează să demareze un sondaj de opinie din care să reiasă dacă ploieștenii sunt sau nu mulțumiți de modalitatea în care se asigură serviciul de salubritate.

“Luăm în calcul și o campanie de strângere de semnături, în vederea luării unei decizii transparente privind contractul actual pe care municipalitatea îl are în derulare cu operatorul de salubritate și fac un apel la sprijin din partea cetățenilor în acest sens. Cert este că, ploieștenii trebuie să aibă un serviciu de salubritate îmbunătățit, iar în situația actuală, operatorul a depășit orice limită ”, a conchis primarul Adrian Florin Dobre.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.