Miercuri, 12 Decembrie 2018 12:32

Din cauza blocajului salubrităţii, Ploieştiul s-ar putea retrage din ADI Deşeuri. Vezi declaraţia primarului Dobre!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Blocajele din activitatea de ridicare a deşeurilor duc la tensiuni între reprezentanţii Primăriei Ploieşti şi cei ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" Prahova, în condiţiile în care toate oalele se sparg în capul celor de la Primărie, însă, în realitate, contractul de salubritate e semnat la nivel de ADI Deşeuri, cea care poate lua şi măsuri. Întrebat de jurnalişti dacă, în condiţiile acestor neînţelegeri, e posibilă o ieşire a Ploieştiului din asociaţie, primarul Adrian Dobre a spus că măsura ar fi una extremă, care ar atrage penalităţi, dar care poate fi luată în calcul în următoarele zile.

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a amintit că această asociaţie, din care fac parte Consiliul Judeţean Prahova şi 103 primării, a fost creată pentru a gestiona sistemul de salubritate la nivelul întregului judeţ, existenţa ei fiind esenţială pentru master-planul judeţean de deşeuri pe baza căruia au fost atrase investiţii europene nerambursabile de zeci de milioane de euro. "De sine stătător, municipiul Ploieşti poate ieşi din Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, dar cu o serie de repercusiuni financiare extraordinare. Ar însemna că pentru toate investiţiile făcute în raza municipiului şi care au fost direct legate de Ploieşti - ca de exemplu ecologizarea rampei de gunoi de la Teleajen, de pe Centura de Est - probabil se vor solicita plăţile aferente. În opinia mea, ieşirea din sistem a municipiului Ploieşti înseamnă blocarea întregului sistem,. pentru că reprezintă cam 40% din ce înseamnă Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor. Este o măsură extremă, dar la care ne vom gândi în momentul în care, în decursul acestor zile, lucrurile nu se vor rezolva", a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

La insistenţele jurnaliştilor, edilul a confirmat că ia în calcul retragerea din ADI: "Bineînţeles. Noi suntem captivi din acest punct de vedere. Până la urmă, va trebui să punem în balanţă gravitatea situaţiei care există în Ploieşti. Spuneam şi zilele trecute, cred că dacă erau zile călduroase afară ar fi fost o situaţie care ar fi escaladat şi din alte puncte de vedere şi aici mă refer la sănătatea ploieştenilor şi la suportabilitatea mirosului".

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Reacţia primarului Ploieştiului, după ce firma de salubritate a solicitat majorarea tarifului

Conducerea UAP Prahova nu susţine rezilierea contractului cu Rosal: Ar produce un blocaj şi mai mare

"Acest Sistem de Management Integrat al Deşeurilor are în spate o serie de documente care au fost aprobate până la nivelul Comisiei Europene. Când a fost elaborat, el a fost elaborat pentru 35 de ani", a mai completat primarul Dobre.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.