Miercuri, 12 Decembrie 2018 15:10

S-a aşternut liniştea în Palatul Administrativ după plecarea administraţiei ploieştene

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mutarea administraţiei locale în noul sediu din clădirea Petrom a lăsat un gol în Palatul Administrativ. Este linişte, mult mai puţină agitaţie, lifturile merg mai uşor.

Cei de la Consiliul Judeţean au rămas singuri şi mai liniştiţi alături de cei ai Prefecturii Prahova. Nu mai sunt agasaţi de mişcările de du-te-vino ale funcţionarilor primăriei între diverse direcţii sau departamente. Nu mai există angajaţii care îşi făceau cumpărăturile de la piaţă pe la ora 13 şi veneau cu plasa plină, nici femeile de serviciu trimise să cumpere covrigi din centru. Acum e linişte şi calm.

Holurile de la etajul 3 unde îşi aveau activitatea majoritatea direcţiilor, primarul şi viceprimarii sunt acum pustii. Cei de la primărie nu au lăsat gunoaie. Toate birourile sunt încuiate, iar la toaletă încă se mai poate găsi săpun lichid ca şi cum ar fi plecat cu toţii cu câteva minute înainte. Luminile sunt încă aprinse pe holuri.    

Diplomele înrămate ale cetăţenilor de onoare au fost luate, de asemenea. Este acum un perete plin de şuruburi.

Se încheie astfel o perioadă de 46 de ani (1972-2018) în care Primăria Ploieşti a funcţionat în Palatul Administrativ.

Primăria Ploieşti a funcţionat succesiv până acum în cinci clădiri. Până în 1836 a funcţionat într-o clădirea nu mai există şi nu se mai cunoaşte cu exactitate zona; (1836-1867, într-un imobil care mai există pe strada dr. Bagdazar, vis-a-vis de Tribunalul Ploiesti) (1868-1894 Casa Hagi Buzilă, demolată după cutremurul din 1940 pe locul actualului hotel Prahova); (1894-1972 într-un sediu impunător, care a fost demolat în 1978 de autorităţile comuniste sub pretextul avarierii de la la cutremurul din 1977) (1972-2018 în Palatul Administrativ).

Acum stă într-un bloc de metal şi sticlă donat de compania Petrom, iniţial pentru a se amenaja un spital de copii, apoi pentru instituţii culturale şi sociale, în final pentru mutarea întregului aparat administrativ.  

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.