Joi, 13 Decembrie 2018 16:13

Impozite majorate cu până la 500%, în Ploieşti, pentru 38 de imobile neîngrijite

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile ploieştene se pregătesc să impună în premieră, de anul viitor, impozite majorate cu până la 500%, pentru terenuri sau clădiri neîngrijite, în baza unei reglementări locale din 2017, care înlocuia una din 2015. După îndelungi verificări, a fost creată o listă cu 38 de proprietăţi din Ploieşti. Primele 32 fuseseră propuse pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Local Ploieşti, însă au fost retrase la debutul şedinţei.

Deciziile de supraimpozitare vin în baza unor prevederi din Codul fiscal, transpusă în reglementările locale printr-o hotărâre din 2015 a Consiliului Local Ploieşti, înlocuită, doi ani mai târziu, de o hotărâre care propunea o nouă procedură de lucru. În toată această perioadă, pe baza procedurii aprobate anul trecut, au existat comisii care s-au deplasat prin oraş, în căutarea de clădiri sau terenuri neîngrijite, iar zilele acestea a apărut prima listă, cu 32 de proiecte de hotărâre, pentru tot atâtea imobile. Conform informaţiilor publicate pe pagina de internet a municipalităţii, autorităţile doresc să majoreze impozitele pe 2019 pentru proprietarii acestor clădiri sau terenuri neîngrijite, cu valori cuprinse între 200 şi 500%. Directorul Serviciului Public Finanţe Locale Ploieşti, Simona Dolniceanu, a anunţat că, în plus faţă de lista iniţială, au mai fost identificate alte şase proprietăţi neîngrijite şi pentru care se va propune supraimpozitarea, ducând astfel numărul total la 38.

În şedinţa de joi a CL, proiectele de hotărâre, câte unul pentru fiecare proprietate, au fost retrase de pe ordinea de zi, fiind de aşteptat să vedem în următoarele zile un nou proiect, cu o anexă în care să fie include toate terenurile şi clădirile în cauză.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

GALERIE FOTO | Ploieştiul, înghiţit de buruieni şi indiferenţă

Impozit majorat cu 500% pentru zeci de imobile neîngrijite din stațiunea Sinaia

Analizând prima listă, observăm că autorităţile au propus majorarea impozitelor locale pe 2019, cu valori cuprinse între 200% şi 500%, în funcţie de anumite criterii care fuseseră aprobate prin HCL 439/2017. Din cele 32 de proprietăţi, propunerile iniţiale vizează majorarea impozitelor pe 2019 cu 200% în 7 cazuri, cu 250% în două cazuri, cu 300% în 6 cazuri, cu 400% pentru o singură clădire şi cu 500% în 16 cazuri.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.