Marți, 08 Ianuarie 2019 15:16

La Ploiești a fost convocat comandamentul de deszăpezire. Prognoza anunță ninsori și temperaturi scăzute

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comandamentul de deszăpezire al municipiului Ploiești, coordonat de primarul Adrian Dobre, s-a reunit, marți, în ședință, având în vederea prognoza care posibilitatea apariției de ninsori, lapoviță și înregistrarea de temperaturi scăzute. 

Municipalitatea a transmis că au fost luate măsuri pentru verificarea utilajelor pentru deszăpezire și a stocurile de material antiderapant, în vederea intervenției pentru menținerea viabilității rețelei de drumuri din municipiul Ploiești, dar totodată s-a stabilit să se acționeze preventiv pentru combaterea poleiului.

"Primarul municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, a insistat ca schimburile de lucru și aprovizionarea utilajelor de către operatorul de salubritate cu materiale antiderapant să se facă asigurându-se continuitatea acțiunilor de intervenție în teren.  De asemenea, s-au stabilit măsuri pentru asigurarea în bune condiții a transportului public de persoane", menționează informarea transmisă de Primăria Ploiești.

Pentru probleme deosebite, persoanele în vârstă sau aflate în dificultate pot să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Ploiești, la numărul de telefon 0244/954, pentru a se putea interveni în mod operativ, mai precizează reprezentanții municipalității. De asemenea, cetățenii sunt rugați să solicite intervenții necesare pentru această perioadă la Dispeceratul Primăriei Municipiul Ploiești, la numărul de telefon 0244/984.

Primăria Ploiești a luat măsuri și pentru protejarea persoanelor fără adăpost. Astfel, adăpostul de noapte, cu sediul în B-dul Petrolului, nr.8, este deschis permanent în această perioadă.

Acesta are o capacitate de 50 de locuri, care poate fi suplimentată cu un număr de 30 de saltele.

"Având în vedere condițiile meteo, chiar dacă locurile nu sunt suficiente, vor fi găsite soluții ca toate persoanele care solicită găzduire să fie primite în centrul de noapte", a transmis Primăria Ploiești.

Nu în ultimul rând, administrația locală a lansat un apel către persoanele fizice și agenții economici care își desfășoară activitatea în municipiu, să curețe zăpada din fața sediilor, a magazinelor și a locuințelor, conform obligațiilor prevăzute în regulamentului local privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea Municipiului Ploieşti.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.