Marți, 08 Ianuarie 2019 16:03

VIDEO | Primăria Ploieşti pregăteşte proiecte europene de peste 190 de milioane de euro

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, situaţia proiectelor europene propuse de administraţia locală, anunţând că autorităţile au depus sau urmează să depună cereri de finanţare, majoritatea în cadrul axei dedicate mobilităţii urbane, pentru obiective de investiţii care depăşesc 191 de milioane de euro. Edilul a mai spus că termenul de depunere în cadrul acestei axe pentru mobilitate a fost modificat, până la finele lunii martie. Asta e, în egală măsură, o veste proastă şi una bună, în condiţiile în care Primăria Ploieşti se număra printre puţinele instituţii cu proiecte depuse în vechiul termen, iar prelungirea ar putea aduce o concurenţă mai mare, dar înseamnă şi că autorităţile ploieştene mai au la rândul lor timp pentru proiecte suplimentare.

"Aşa cum ne-am obişnuit, nu sunt susţinuţi cei care reuşesc să-şi facă temele la timp, ci există această dorinţă din partea Guvernului de a susţine inclusiv primăriile care n-au reuşit să-şi facă temele, aşa că a prelungit termenul pentru depunerea proiectelor europene până pe 29 martie. Nu sunt promovaţi cei care excelează, ci sunt promovaţi cei care sunt puturoşi", a afirmat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului, cu privire la Axa 4 de finanţare, dedicată îmbunătăţirii infrastructurii rutiere şi reducerii emisiilor de carbon în municipiile mari, axă în cadrul căreia principalele proiecte depuse de instituţie până la 31 decembrie 2018 vizează construirea unui terminal multimodal lângă Spitalul Judeţean, cu tot cu modernizarea unor staţii de transport public şi a condiţiilor din interiorul vehiculelor TCE, realizarea unei noi şosele între Gara de Sud şi Gara de Vest şi modernizarea străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino, cu tot cu lărgirea şoselei la patru benzi în zona Podul Înalt, crearea unui terminal multimodal în zona actualului depou de troleibuze şi amenajarea de piste de biciclete, toate acestea pe lângă parteneriatul cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia de autobuze electrice, tramvaie şi troleibuze, tot din fonduri europene.

Separat, municipalitatea a mai depus cereri de finanţare de la Uniunea Europeană pentru modernizarea liceelor industriale "1 Mai" şi "Sf. Andrei", construirea a două grădiniţe, reabilitarea energetică a şase unităţi de învăţământ, reabilitări termice de blocuri de locuinţe şi modernizarea sistemului de iluminat public.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Ploieşti: Proiect european pentru managementul transportului public, e-ticketing, park & ride şi modernizarea staţiilor

Primăria Ploieşti visează la aproape 20 de milioane de euro pentru modernizarea depourilor de tramvaie, troleibuze şi autobuze

Prelungirea perioadei de depunere le dă posibilitatea autorităţilor ploieştene să vină şi cu alte cereri de finanţare, care vor duce valoarea totală a proiectelor europene depuse în această perioadă la aproape 191,5 milioane de euro, a mai anunţat astăzi primarul Dobre. Vezi mai jos VIDEO cu declaraţia completă şi situaţia detaliată a proiectelor!

CITIŢI ŞI:

Proiect UE de 60 de milioane de lei pentru modernizarea ieşirii din Ploieşti spre Buzău, cu tot cu "giratoriul ruşinii" şi podul de la Obor

Primăria Ploieşti vrea 10 milioane de euro pentru "regenerarea urbană" a două cartiere mărginaşe

Autobuze electrice noi la Ploieşti, Alba Iulia, Buzău şi Constanţa! Ministerul Dezvoltării a lansat licitaţia

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.