Marți, 08 Ianuarie 2019 17:19

VIDEO | Primăria Ploieşti n-are buget în 2019. Conducerea nu ştie ce venituri vor veni de la Guvern şi nici dacă va avea bani de investiţii

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Faptul că aprobarea bugetului de stat întârzie creează un cerc vicios, care lasă toate consiliile judeţene din ţară în imposibilitatea aprobării propriilor bugete şi, mai departe, blochează şi bugetele tuturor primăriilor. Cu municipiul Ploieşti confruntat de câţiva ani cu probleme financiare, primarul Adrian Dobre reclamă că există o totală lipsă de predictibilitatea din partea coaliţiei de guvernare, că încă nu se ştie ce venituri vor veni la bugetul local de la Guvern din IVG şi cu atât mai puţin din cotele defalcate pe TVA şi că, foarte probabil, administraţia locală nu va avea în 2019 mai mult de 2,5 milioane de lei pentru investiţii, singurele variante pentru proiecte de modernizare rămânând atragerea de fonduri europene şi contractarea unuia sau mai multor împrumuturi bancare.

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a discutat marţi, într-o conferinţă de presă, despre această situaţie de incertitudine, subliniind o declaraţie pe aceeaşi temă pe care o făcuse şi în decembrie. Între timp nu s-a schimbat mare lucru, iar reprezentanţii primăriilor în continuare nu au fost informaţi cu privire la cotele care vor fi alocate de la bugetul de stat în 2019, reclamă Adrian Dobre.

"Nu ştim ce venituri să prognozăm, nu ştim cât din IVG vom primi. Cu alte cuvinte, nu ştim cât de mult va băga Guvernul mâna în buzunarul cetăţeanului, din acest impozit, ca să revină Ploieştiului sau să rămână undeva la nivel de Guvern sau la nivel de judeţ. Noi în momentul de faţă încercăm să creionăm un buget, dar nu ştim sursele de venit, încercăm să ne încadrăm în ceea ce am avut anul trecut. Nu poţi să anticipezi nicio altă cheltuială faţă de ceea ce am avut anul trecut", s-a plâns Adrian Dobre. Primarul Ploieştiului a mai explicat că, în 2018, cotele din IVG au asigurat circa 160 de milioane de lei din veniturile totale de 370 de milioane ale instituţiei, amintind că oricum aceste venituri au fost mai mici faţă de 2017. Vezi mai jos VIDEO cu declaraţia integrală!

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.