Miercuri, 09 Ianuarie 2019 09:15

Proiect de aproape 19 milioane de lei pentru extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Județean Prahova a anunţat că pregătește semnarea contractului de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru Proiectul cu titlul ”Extindere, reabilitare, modernizare și recompartimentare Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești”.

"Proiectul răspunde atât cerințelor Strategiei Naționale de Sănătate 2014-2020 cât și Planului de Dezvoltare Durabilă a Județului Prahova în perioada 2014-2020. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență la nivelul Unității de Primiri Urgențe Ploiești. Extinderea, reabilitarea, modernizarea și recompartimentarea UPU Ploiești va determina o mai buna organizare a activității medicale de urgență în cadrul unui imobil cu o suprafață aproape dublă față de situația actuală, cu o dotare medicală performantă, iar circuitele funcționale vor fi semnificativ îmbunătățite. Astfel, actuala clădire a unității de primiri urgențe va fi recompartimentată și extinsă cu un corp nou în suprafață de 1201,75 mp, iar accesul auto pentru ambulanțe cât și cel pietonal se va realiza din strada Găgeni, actuala parcare a spitalului. Extinderea se va realiza pe laturile de Nord-Est, Sud-Vest și Est a clădirii existente, Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești urmând a adăposti, după recompartimentare și extindere, următoarele circuite funcționale: zona de acces, urgențe minore, urgențe majore și spații pentru personal. Noua unitate de primiri urgențe va avea o suprafață totală de 2452 mp și va fi dotată cu echipamente medicale de înaltă performanță", au informat reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova.

Valoarea totală a proiectului este de 18.566.621 lei, din care Consiliul Județean Prahova va asigura o cofinanțare de aproximativ 12 milioane de lei.

Marea provocare nu va fi, însă, extinderea şi modernizarea Unității de Primiri Urgențe, ci... "popularea" acesteia. Și nu ne referim, aici, la pacienți, pentru că aceștia sunt, din păcate, slavă Domnului, ci la personal. Iar câtă nevoie ar fi de cadre medicale știu, mai bine decât toți, bolnavii care au ajuns la Urgențe și s-au văzut nevoiți să aștepte ore în șir de la momentul prezentării până la încheierea investigațiilor, stabilirea unui diagnostic și începerea tratamentului.

Sursa foto: CJ Prahova

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.