Miercuri, 09 Ianuarie 2019 14:49

Achiziţia de autobuze noi la Ploieşti e în pericol! Primăria n-are bani de investiţii în 2019

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria Ploieşti a semnat anul trecut un contract, finanţat din bugetul local, pentru achiziţia a 50 de autobuze diesel noi, primele 10 bucăţi sosind la finalul lui 2018 iar restul fiind aşteptate în 2019 şi 2020, numai că, în acest an, administraţia locală nu are fonduri în bugetul de investiţii.

Primarul Adrian Dobre a recunoscut că administraţia locală va avea foarte puţine fonduri în secţiunea de dezvoltare şi spune că singura soluţie identificată la acest moment pentru continuarea acestui contract de achiziţie ar fi contractarea unui credit bancar. Altfel, achiziţia e pusă în pericol!

Discutând despre previziunea bugetară pe 2019, primarul municipiului Ploieşti s-a plâns că nici acum nu se ştie ce fonduri vor sosi de la Guvern, din cotele pe impozitul pe venit şi TVA care în mod obişnuit sunt repartizate localităţilor de la bugetul de stat. În condiţiile actuale, autorităţile se aşteaptă ca în 2019 să aibă venituri mai mici decât anul trecut, care oricum nu fusese deloc unul strălucit din acest punct de vedere. Această lipsă de bani pune în pericol contrinuarea contractului de achiziţie pentru restul de 40 de autobuze noi, dar şi mai multe alte proiecte ale Primăriei.

Citiţi mai multe detalii pe TelegramaPH.ro!

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.