Miercuri, 09 Ianuarie 2019 14:53

Angajaţii din Primăria Ploieşti ar putea primi o majorare de salarii de peste 40%

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Odată cu majorarea salariului minim brut pe economie, de la 1 ianuarie 2019, angajaţii din Primăria Ploieşti cer să le crească lefurile. Reprezentanţii conducerii au avut deja discuţii cu sindicaliştii şi cu mai mulţi directori, solicitarea fiind să se păstreze coeficienţii aprobaţi în vara lui 2017, dar să nu se mai înmulţească la minimul de atunci, de 1.450 de lei, ci la cel de acum, ajuns la 2.080. Asta ar însemna, la un calcul rapid, o majorare cu peste 43% a bazei de calcul şi, automat, a salariului brut lunar pentru fiecare angajat din instituţie. Bonus, din 2019 aceştia vor încasa şi vouchere de vacanţă, dar şi normă de hrană.

Viceprimarul Cristian Ganea a avut zilele acestea o şedinţă cu reprezentanţii angajaţilor şi spune că se ia în calcul o majorare salarială, argumentând că, potrivit calculului prezentat de sindicalişti, efortul bugetar suplimentar nu ar fi foarte mare. Acesta mai spune că va propune şi o egalizare a nivelului de venituri între personalul contractual şi funcţionarii publici, în condiţiile în care, în prezent, cei din prima categorie câştigă mai puţin.

Vestea vine în condiţiile în care, marţi, primarul Adrian Dobre anunţase că nu susţine o majorare şi spunea că va propune plafonarea salariilor, la nivelul de până acum.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Proiect de plafonare a salariilor din Primăria Ploieşti: Cu tot cu norma de hrană, funcţionarii să câştige ca-n 2018 şi 2017

Bugetarii vor primi normă de hrană din 2019. La primării şi Consiliul Judeţean Prahova, asta va duce la diminuarea bugetelor de investiţii

"Am avut şi astăzi o discuţie cu reprezentanţii sindicatului şi cu directorii structurilor subordonate pe care eu şi domnul viceprimar Pană le avem în subordine. Am înţeles dorinţa dânşilor vizavi de coeficienţii ce trebuie acordaţi la nivelul salariului minim care, de la 1 ianuarie 2019, este la valoarea de 2.080 de lei. Am mai discutat şi faptul că angajaţii încadraţi ca personal contractual, chiar dacă nu sunt funcţionari publici, au aceeaşi însemnătate şi ar trebui trataţi cu aceeaşi monedă. Acum mai sunt şi nişte drepturi câştigate, care au fost date de către Guvern, vorbesc despre indemnizaţia de hrană şi voucherele de vacanţă. Nu înţeleg de ce a apărut această propunere de a nu le acorda, pentru că nimeni nu a socotit că trebuie să tai din salariu ca să adaugi această formă de remuneraţie. Consider că ar trebui să rămânem pe aceiaşi coeficienţi din vara lui 2017, la care să se adauge norma de hrană şi voucherele", ne-a declarat viceprimarul Ganea.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.