Joi, 10 Ianuarie 2019 15:30

O nouă şedinţă pe tema salariilor din Primăria Ploieşti. Nu se găsesc bani pentru majorări

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Primăriei Ploieşti - sau, mai corect spus, o parte din conducere - are de mai multe zile discuţii pe tema unei posibile majorări a salariilor din instituţie şi structurile subordonate. Ultimele informaţii, după o analiză atentă a cheltuielilor din ultima perioadă, sunt că Primăria nu are fonduri suficiente pentru a acorda această majorare, însă negocierile nu s-au încheiat şi urmează noi analize, în speranţa găsirii unor surse suplimentare de venituri şi reducerii cheltuielilor la alte capitole.

Ultima şedinţă a fost astăzi, la ea participând cei doi viceprimari, alături de directorii mai multor structuri subordonate, reprezentanţii sindicatului, economiştii din instituţie şi preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Consiliul Local Ploieşti, consilierul Paul Palaş. Nicio concluzie oficială nu a fost anunţată la finalul discuţiilor, însă impresia generală este că nu s-au găsit variante pentru acoperirea din bugetul local a efortului necesar pentru suplimentarea cheltuielilor de personal.

La ieşire, viceprimarul Cristian Ganea a afirmat că susţine în continuare varianta de acordare a unei măriri de salariu, atât pentru funcţionari, cât şi pentru salariaţii încadraţi pe posturi de personal contractual. Acesta a mai afirmat că negocierile au vizat o creştere de circa 19%, în condiţiile în care nivelul actual de remunerare a fost stabilit când salariul minim pe economie era de 1.450 de lei, iar de la 1 ianuarie acesta a ajuns la 2.080. El a dezminţit speculaţiile anteriorare, care vorbeau despre o posibilă creştere a cheltuielilor de personal ce ar fi putut depăşi 40%, amintind că în vara lui 2017, când s-au stabilit actualele salarii brute, nu se făcuse încă trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. "Susţin majorarea de salarii. Va trebui să facem o analiză foarte serioasă privind cheltuielile cu bunurile şi serviciile. De asemenea, este foarte important să ne concentrăm şi pe creşterea veniturilor", a afirmat Cristian Ganea la ieşirea din şedinţă.

CITIŢI ŞI:

Angajaţii din Primăria Ploieşti ar putea primi o majorare de salarii

Proiect de plafonare a salariilor din Primăria Ploieşti

Primarul Adrian Dobre, care nu a participat la această şedinţă, spune în continuare că va propune un proiect de plafonare a salariilor, la nivelul de până acum. Totuşi, chiar şi în acest scenariu, angajaţii vor resimţi o creştere a veniturilor nete în 2019, în condiţiile în care vor beneficia în premieră de normă de hrană, plus tichete de vacanţă.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.