Joi, 10 Ianuarie 2019 15:53

Adrian Dobre, despre blocajul de la TCE Ploieşti: "Nu există niciun termen de plată depăşit. Primăria a făcut mai mult decât trebuia"

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Transport Călători Express, firma de transport în comun a administraţiei ploieştene, traversează o perioadă şi mai grea decât de obicei, după ce a pierdut eşalonarea la ANAF şi, dacă nu reuşeşte o reeşalonare a datoriilor, riscă sechestrul pe bunuri. Conducerea a dat vina pe Primărie, care nu a virat în decembrie o tranşă de bani aprobată de Consiliul Local. În replică, primarul Adrian Dobre a răspuns astăzi, spunând că instituţia a făcut mereu plăţile în termen şi că, în viziunea lui, e problema conducerii operatorului că n-a avut suficienţi bani pentru a-şi achita dările la ANAF.

Reacţia primarului vine după ce directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, declarase zilele trecute că societatea nu a primit o sumă de circa 1,4 milioane de lei aşteptată în decembrie de la bugetul local şi, din acel motiv, nu a reuşit, mai departe, să facă plăţile către bugetul de stat conform înţelegerii din momentul eşalonării. "Toată plăţile s-au făcut în termen, nu există niciun termen de plată depăşit. Primăria, din punctul meu de vedere, a făcut pentru TCE chiar mai multe decât trebuia. Era datoria managementului societăţii să facă o prioritizare a cheltuielilor şi să se asigure că are bani pentru a face plăţile necesare către ANAF. Pe noi nu ne-a informat nimeni că nu aveau lichidităţile necesare şi că exista vreun risc privind pierderea eşalonării", ne-a declarat, joi, primarul Adrian Dobre.

Edilul a mai afirmat că, în decembrie, sistemul informatic folosit la nivel naţional pentru realizarea operaţiunilor în Trezorerie şi transmiterea bugetelor locale a fost "căzut" timp de mai multe zile, completând şi că, pe data de 21, ultima zi când a funcţionat Trezoreria, instituţia avea în bugetul local, la capitolul de funcţionare, un excedent de 200.000 de lei. "Managerul de la TCE ar trebui să fie mai atent la cheltuielile societăţii şi mai puţin la situaţia bugetului local. Am mai spus-o şi în trecut, Primăria nu este o societate de binefacere pentru structurile subordonate", a mai afirmat Adrian Dobre. Potrivit surselor noastre, plata invocată de TCE a fost făcută de Primărie în ianuarie, fără depăşirea termenului contractual.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Situaţie gravă la TCE Ploieşti, care a pierdut eşalonarea datoriei la ANAF

Pierderea acordului de eşalonare cu ANAF, pentru o datorie istorică, din care operatorul reuşise să plătească mai multe rate, are potenţialul de a duce la un blocaj general pentru TCE. Totuşi, conducerea se arată optimistă şi anunţă că va negocia pentru o reeşalonare, astfel încât să nu se ajungă la vreun sechestru pe bunurile care fuseseră puse ca gaj la momentul semnării primului acord.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.