Vineri, 11 Ianuarie 2019 10:24

Noua sală de sport pentru C. E. "Virgil Madgearu" va fi construită prin CNI. Compania a aprobat proiectul

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Primăriei Ploiești a anunțat, vineri, că proiectul privind construirea unie noi săli de sport, la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Ploiești, a fost acceptat de Compania națională de Investiții. Acesta va fi al doilea obiectiv de acest tip realizat la Ploiești, prin CNI, care va construi și sala de sport de la Șc. "Goorge Coșbuc".

Obiectivul de investiții propus de municipalitatea ploieșteană a fost introdus pe Lista de sinteză a subprogramului „Săli de sport”, aprobată prin Ordin al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nr. 6534/2018, a anunțat administrația locală. "Construirea noii săli de sport se va realiza tot în curtea colegiului, însă pe un alt amplasament, urmând ca, demolarea actualei săli de sport, încadrată în clasa I de risc seismic, să se realizeze după finalizarea obiectivului nou de investiții. Finanțarea obiectului se va realiza de către Compania Națională de Investiții ( C.N.I.), contribuția municipalității în acest sens constând în sistematizarea verticală (racordarea la utilități)", menționează informarea transmisă vineri de municipalitate.

Necesitatea construirii unei noi săli de sport la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Ploiești a apărut după ce expertiza tehnică a încadrat vechiul imobil în clasa I de risc seismic, arătând că acesta prezintă risc de prăbușire nu numai în cazul producerii unui cutremur, ci și din cauza încărcărilor de zăpadă. Se întâmpla în februarie 2018, când autoritățile locale anunțau inclusiv că, în bugetul pe 2018 al Primăriei Ploieşti, a fost prevăzută suma de 40.000 de lei, echivalentul a aproximativ 8.500 de euro, pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate în vederea construirii unei noi clădiri. "În anul 2017, Colegiul Economic «Virgil Madgearu» a comandat întocmirea unei expertize tehnice pentru sala de sport de către un expert tehnic atestat de MDRT, pentru domeniile A1 şi A2. Conform concluziilor raportului de expertiză, sala de sport se încadrează în clasa de risc seismic RS1 din care fac parte construcţiile cu risc de prăbuşire la cutremurul de proiectare corespunzător stării limite ultime. În afară de sarcinile seismice, construcţia prezintă un grad ridicat de risc şi pentru încărcările de zăpadă", se arată în nota de fundamentare întocmită de funcţionarii publici, care a stat la baza adoptării bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2018.

La finalul anului trecut, în octombrie, iar apoi în decembrie, Primăria Ploiești a publicat și anunțurile privind intenția de contractare a serviciilor de elaborare a Planului Urbanistic Zonal, în vederea construirii unei noi săli de sport pentru unitatea de învățământ amintită. La niciuna dintre proceduri nu a fost înscrisă nicio ofertă, potrivit mențiunilor făcute ulterior, pe site-ul Primăriei Ploiești. Cel mai probabil, achiziția va fi reluată în perioada următoare, în speranța că se va găsi vreo societate interesată să realizeze documentația.

  1. E. "Virgil Madgearu" va fi a doua unitate de învățământ din Ploiești pentru care Compania Națională de Investiții va construi o sală de sport. Un proiect similar este deja în derulare la Școala "George Coșbuc", în acest caz contractul fiind semnat în luna noiembrie a anului trecut. La Școala "George Coșbuc" va fi construită o sală de 900 mp care va fi utilizată doar pentru desfășurarea orelor de educație fizică din orarul elevilor, după cum se arată în raportul de specialitate al hotărârii de Consiliu Local aprobate la momentul respectiv.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.