Marți, 15 Ianuarie 2019 15:51

VIDEO | Cheltuielile cu salariile la Primăria Ploieşti ar putea creşte în acest an cu 30 de milioane de lei, cât bugetul pe 10 ani pentru lucrări la şcoli sau 3 ani de reparaţii străzi

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angajaţii din Primăria Ploieşti ar putea să beneficieze, de la începutul acestui an, de o majorare cu aproximativ 20% a salariilor. Un proiect de hotărâre a fost depus de către viceprimarul Cristian Ganea. Cu tot cu tichete de vacanţă şi norma de hrană, efortul bugetar suplimentar ar fi de 30 de milioane de lei în 2019, reclamă primarul Adrian Dobre, care spune că bugetul local nu poate suporta această majorare şi compară această sumă cu acelea alocate pentru reparaţii la carosabil, igienizarea unităţilor de învăţământ sau construirea unui centru de radioterapie oncologică.

"Când îşi plătesc taxele şi impozitele locale şi când li se reţine impozitul pe venit, cetăţenii nu achită aceşti bani în ideea de a majora salariile, ci de a-şi spori confortul, de a se realiza investiţii în oraş", argumentează primarul Ploieştiului, care spune că nu susţine proiectul de majorare şi a amintit că, la rândul său, va veni cu o propunere pentru plafonarea salariilor din instituţie, la valorile nete de până acum. Adrian Dobre mai reclamă şi că, în prezent, salariaţii au deja venituri mai mari decât funcţionarii din Primăria Oradea spre exemplu, chiar şi după ce aceştia din urmă au beneficiat şi de o majorare aprobată recent.

"Ca să faceţi o comparaţie ce înseamnă această sumă pentru bugetul municipiului, anul trecut noi am făcut reparaţii în şcoli de 3 milioane, cam aceeaşi sumă a fost şi în 2017, acestea fiind cam cele mai mari sume pe care le-a alocat de-a lungul timpului Primăria pentru a repara şcoli. Deci această majorare ar însemna efortul pe care îl face Primăria pe zece ani de zile ca să repare şcoli. Ar însemna, din studiile de fezabilitate pe care noi le avem, să construim minim două centre de radioterapie. Anul trecut, reparaţii străzi, nu şi investiţii, au fost de 10 milioane de lei, deci înseamnă bugetul pentru reparaţii străzi pe următorii trei ani", a explicat primarul Ploieştiului.

Vezi pe TelegramaPH.ro mai multe detalii şi VIDEO cu declaraţia integrală a primarului!

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.