Miercuri, 16 Ianuarie 2019 15:45

Bombă pentru primării! Scutirea de impozite pentru domeniul construcţiilor reduce bugetele locale

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul a decis să acorde prioritate domeniului construcţiilor, prin majorarea salariului minim din acest sector şi scutirea pe timp de zece ani de la plata unor impozite, însă măsura este contestată de mulţi primari, care reclamă că, în urma acestor scutiri, vor obţine la bugetele locale fonduri mai puţine. Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a discutat într-o conferinţă de presă despre această măsură, anticipând că, pe termen scurt, ea va duce la reducerea sumelor repartizate autorităţilor locale din cotele pe impozitul pe venit, cote care oricum în ultimele luni au înregistrat scăderi substanţiale.

Primarul a amintit şi de aşa-zisa revoluţie fiscală de la finele lui 2017, care a făcut, printre altele, ca în 2018 cotele din IVG ajunse la bugetul Ploieştiului să fie mult mai mici decât în anul anterior. Acum, odată cu această nouă măsură a coaliţiei de guvernare, Adrian Dobre spune că Ploieştiul va avea şi mai puţine venituri decât în 2018.

"Oricât de bună ar fi pentru economie, această măsură privind domeniul construcţiilor va afecta primăriile, pe termen scurt cel puţin. Ne aşteptăm să primim sume mult mai mici decât în 2018 din IVG", a afirmat primarul Ploieştiului, Adrian Dobre.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Achiziţia de autobuze noi la Ploieşti e în pericol! Primăria n-are bani de investiţii în 2019

VIDEO | Primăria Ploieşti n-are buget în 2019. Conducerea nu ştie ce venituri vor veni de la Guvern

Declaraţiile se încadrează într-un context mai amplu, în condiţiile în care bugetul de stat pe 2019 n-a fost prezentat, iar primarul s-a mai plâns că nu se ştie nici care va fi valoarea procentelor din IVG care vor fi virate în acest an către consiliile locale şi primării.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.