Luni, 11 Martie 2019 15:43

Grevă la Rosal. Primarul Ploieştiului cere rezilierea contractelor cu operatorul de salubritate

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 100 de angajaţi ai operatorului de salubritate din Ploieşti au declanşat, luni, un protest spontan, nemulţumiţi că le-au întârziat salariile. În timp ce directorul Rosal Ploieşti a dat vina pe Primărie, conducerea administraţiei ploieştene spune că e cu plăţile la zi. Primarul Adrian Dobre "plusează" şi anunţă că va solicita din nou rezilierea contractului pentru ridicarea gunoaielor, derulat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" Prahova, dar şi a contractului derulat direct cu Primăria pentru curăţenia căilor publice.

Directorul Rosal Ploieşti, Cătălin Ioniţă, declarase astăzi că municipalitatea nu şi-a plătit ultimele facturi pentru curăţenia căilor publice. De asemenea, conducerea firmei de salubritate a reclamat că vechiul contract cu Primăria a ajuns la termen pe 20 februarie şi a fost prelungit abia pe 6 martie, iar în intervalul scurs de atunci societatea a făcut, practic, muncă voluntară. Întrebat de ce a existat această întârziere, primarul Adrian Dobre a declarat că propunerea iniţială de prelungire "nu respecta realităţile din teren". Edilul a organizat luni după-amiază o conferinţă de presă pe această temă, în care a criticat dur conducerea Rosal, dar şi pe cea a Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, reclamând la rândul său că RASP ar confirma pentru decontarea de la bugetul local lucrări inexistente invocate de operator. Primarul Dobre a reluat anunţul făcut de mai multă vreme în privinţa cererilor de reziliere a contractelor şi a declarat că "Rosal beneficiază de protecţia celor de la PSD-ALDE", argumentând că majorarea tarifelor pentru ridicarea gunoaielor a fost aprobată de consilierii celor două formaţiuni, că ridicarea deşeurilor se derulează sub tutela ADI şi că la conducerea RASP se află "un binecunoscut membru al PSD-ului".

În privinţa plăţilor pentru contractul de curăţenie a căilor publice, Adrian Dobre a declarat că Primăria a plătit în termenul contractual toate facturile către operator, chiar dacă societatea nu şi-a respectat clauzele contractuale privind graficul de curăţenie. "Nu este de datoria municipiului Ploieşti să rezolve problema salariilor, este un lucru ce ţine de management. Într-un an, Rosal a primit 25 de milioane de lei, bani mai mult decât suficienţi pentru plata salariilor, sunt sume primite înainte de termenele de scadenţă. Această mascaradă pe care o face pentru a-şi acoperi incapacitatea de a gestiona salubritatea este doar pentru a devia de la problema cu care noi ne confruntăm, şi anume calitatea serviciului. Solicit în continuare celor de la Poliţia Locală şi RASP să aplice amenzi acestei societăţi care nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale. Ştiţi că am făcut numeroase seizări, dar în continuare oraşul este sub asediul gunoaielor. Este un lucru pe care îl vedem cu toţii şi nu o să mai tolerez în continuare un astfel de serviciu, solicit în continuare rezilierea contractului. Voi cere ADI-ului ca acest contract să fie desfiinţat, acelaşi lucru o să-l fac şi pentru contractul pe care noi îl avem în privinţa curăţeniei căilor publice. Dacă îmi găsiţi un ploieştean mulţumit de aceste servicii, o să fac în continuare plăţile", a declarat, luni după-amiază, primarul municipiului Ploieşti. "Nu voi mai tolera ca orice societate să presteze servicii de proastă calitate şi să primească bani în continuare", a completat Adrian Dobre.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.