Marți, 12 Martie 2019 20:54

VIDEO | Vezi ce planuri are Primăria Ploieşti pentru parcările cu plată şi cele din zonele de blocuri şi de case!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria Ploieşti a organizat marţi seară o dezbatere publică privind noul regulament în domeniul parcărilor propus de Adrian Dobre, regulament care răspunde doar într-o mică parte întrebărilor venite din partea ploieştenilor, în sesnul că tratează mai degrabă procedura de blocare şi ridicare a maşinilor de pe domeniul public şi mai puţin varianta de închiriere a locurilor din parcările condominiale.

Primarul municipiului Ploieşti a început dezbaterea cu o prezentare scurtă a proiectului, explicând că noul regulament doreşte în primul rând „eliberarea unor locuri”, vizate fiind maşinile lăsate de foarte multă vreme pe domeniul public sau cele parcate neregulamentar prin oraş.

Întrebările ploieştenilor prezenţi la dezbatere s-au concentrat pe varianta închirierii locuri de parcare, prevăzută sumar în actualul regulament, senzaţia fiind că autorităţile locale au dorit mai întâi să aibă o discuţie cu ploieştenii înainte de a detalia şi aceste situaţii. În principiu, conform regulamentului propus, maşinile parcate neregulamentar vor putea fi blocate, iar dacă proprietarul nu se prezintă în termen de 4 ore, ele vor fi ridicate şi duse într-un loc special amenajat. Dacă blochează intrarea spre o instituţie publică, în special spital sau unitate de învăţământ, ele vor fi ridicate pe loc. 

Autorităţile vor să taxeze şi maşinile de pe trotuarele din faţa caselor 

În privinţa parcărilor condominiale, proiectul spune că ploieştenii vor avea dreptul să închirieze un loc în faţa blocului. De asemenea, Adrian Dobre a punctat un lucru interesant, explicând că în denumirea generică de „parcări rezidenţiale” propuse pentru taxare pot intra şi locurile de pe trotuarele din faţa curţilor, dacă oamenii nu au cum să parcheze în curţi şi dacă pe trotuar există suficient spaţiu pentru amenajarea de locuri. În cazul blocurilor cu parcări proprii, locatarii nu vor avea dreptul să primească şi un loc de la Primărie. Aşa cum anunţa Adrian Dobre încă de săptămâna trecută, acest nou regulament nu prevede absolut niciun tarif, fiind unul mai degrabă generalist şi lăsând loc pentru o completare ulterioară.

Principalele îngrijorări ale ploieştenilor care au luat cuvântul s-au legat, în general, de două aspecte mari, pe de o parte maşinile abandonate pe domeniul public, respectiv, pe de altă parte, temera că Primăria nu va putea să ofere locuri spre închiriere pe măsura cererii. Răspunzând la această ultimă întrebare, primarul a declarat că, analizând situaţia din alte localităţi, se aşteaptă să existe cereri cam pentru 50% dintre locurile existente în municipiu. „În regulament se pune în discuţie faptul că Direcţia Tehnic-Investiţii şi Direcţia de Urbanism vor forma o comisie pentru identificarea pentru fiecare cvartal de blocuri a spaţiilor care sunt disponibile astfel încât să nu încruce circulaţia, pentru fiecare zonă. Vă mai spun, din experienţa pe care o au alte localităţi care au implementat una stfel de proiect, că în proporţie din nici 50% cetăţenii se duc să îşi închirieze locul de parcare respectiv”, a mai afirmat primarul. Câţiva dintre vorbitori i-au sugerat primarului şi să încerce mai întâi un proiect-pilot, mai precis să aplice varianta de închiriere în una sau în câteva parcări, ca să vadă cum se derulează programul şi dacă e cazul să fie îmbunătăţit.

În principiu, ploieştenii vor putea plăti pentru a închiria un loc, chit că e pentru maşina personală sau cea de firmă, în faţa locuinţei, între 16.30 şi 8.00. În afara acestui interval orar, parcarea este liberă. Oamenii au fost sceptici şi în privinţa capacităţii administraţiei locale de a asigura că un plătitor de bună credinţă îşi va găsi locul liber la 16.30 sau va avea la cine să apeleze rapid în cazul în care îl va găsi ocupat de altă maşină. Nu în ultimul rând, pentru cazurile unde există proprietari cu mai multe maşini, s-a propus în timpul dezbaterii să se organizeze o licitaţie, dacă mai rămân locuri disponibile în arealul respectiv.

Parcări pe zone 

Un alt element introdus de noul regulament ţine de împărţirea pe zone a parcărilor cu plată gestionate de SGU. Conceptul fusese introdus şi într-un regulament aprobat în acest sens acum două săptămâni de Consiliul Local, dar contestat şi încă neintrat în vigoare. Şi în acel document şi în noul regulament propus de primar există tot trei zone de tarifare, iar parcarea devine mai scumpă cu cât locul e mai aproape de centrul oraşului. Adrian Dobre a explicat că, în varianta sa, împărţirea pe zone se va face pe acelaşi sistem aplicat în cazul taxelor şi impozitelor locale.

   

2 comentarii

  • Link la comentariu cart Ploiesti Vest Miercuri, 13 Martie 2019 12:16 postat de cart Ploiesti Vest

    Cel mai prost pregatit primar din toate punctele de vedere , care vrea sa bage zanzanie intre locuitorii aceluiasi bloc cu 45 de apartamente dar cu doar 20 locuri de parcare ,De ce nu baga plata VINETEI ptr TIRURILE care tranziteaza orasul PLOIESTI pe str BUFTEA ?

  • Link la comentariu cart Ploiesti Vest Miercuri, 13 Martie 2019 12:13 postat de cart Ploiesti Vest

    Cel mai prost pregatit primar din toate punctele de vedere , care vrea sa bage zanzanie intre locuitorii aceluiasi bloc cu 45 de apartamente dar cu doar 20 locuri de parcare ,De ce nu baga plata VINETEI ptr TIRURILE care tranziteaza orasul PLOIESTI pe str BUFTEA ?

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.