Joi, 14 Martie 2019 10:59

Primăria Ploieşti vrea un bazin de înot la Şcoala 8, printr-un parteneriat public-privat

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Confruntate, de câţiva ani, cu o criză de fonduri pentru investiţii, autorităţile ploieştene ar putea să realizeze un bazin de înot la Şcoala "Grigore Moisil", fosta Şcoală nr. 8, în baza unui parteneriat public-privat. Conducerea Primpriei spune că a găsit partenerul dispus să investească aici şi că, odată realizat, noul bazin va fi deschis gratuit pentru copiii de la cele două şcoli din zonă şi pentru cei înscrişi la Clubul Sportiv Municipal.

Viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea, a declarat pentru Telegrama că autorităţile sunt dispuse să pună la dispoziţie terenul necesar, iar investiţia ar urma să fie realizată din fonduri private. Ideea parteneriatului public-privat va fi ca firma executantă să opereze ulterior bazinul şi să îşi recupereze investiţia prin aplicarea unor tarife de acces pentru cei care vor dori să înoate aici. "Încercăm să facem un parteneriat public-privat pentru construirea unui bazin de înot la Şcoala «Grigore Moisil», având în vedere că atât fosta Şcoală 8, cât şi Şcoala 25, situată în vecinătate, au o tradiţie în acest domeniu. Înţelegerea urmează să prevadă că elevii acestor unităţi de învăţământ vor avea acces gratuit la acest bazin, pentru cursurile de înot, la fel şi copiii din Ploieşti care sunt înscrişi la secţia de înot de la CSM, iar pentru restul doritorilor se va stabili un tarif de folosire", a explicat viceprimarul Cristian Ganea.

Autorităţile nu au anunţat încă un orizont de aşteptare pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii, însă, în varianta optimistă, dacă parteneriatul va fi aprobat, lucrările ar putea fi demarate în acest an.

CITIŢI ŞI:

Bazinul Vega se va închide din nou. E nevoie de reparaţii urgente la clădirea încadrată în clasa II de risc seismic

N-are bani, dar vrea bazin olimpic de înot! Primăria Ploieşti a lansat selecţia pentru studiul de fezabilitate

Vestea vine în condiţiile în care Primăria Ploieşti deţine deja un bazin de înot, la fosta rafinărie Vega, însă nu are în proprietate şi terenul de sub construcţie, ceea ce înseamnă că autorităţile nu au, conform legii, posibilitatea de a demara aici un proiect de investiţii, necesar în contextul în care imobilul are structura de rezistenţă şubredă şi e inclus în clasa II de risc seismic. Se pot face aici doar reparaţii punctuale, aşa cum s-a întâmplat la finalul lui 2016, la tavan, când de altfel Bazinul Vega a şi fost închis timp de câteva săptămâni. Tot pentru executarea unor lucrări, autorităţile estimează că bazinul ar mai putea fi închis o dată şi în această primăvară.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.