Joi, 14 Martie 2019 14:38

VIDEO | Demersuri pentru viitorul spital din Ploieşti. Viceprimarii merg la Ministerul Apărării, ANL şi Ministerul Sănătăţii

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mandataţi de către Consiliul Local să se ocupe de preluarea terenului de la fosta unitate militară de pe strada Torcători şi de proiectul construirii viitorului spital municipal, cei doi viceprimari ai municipiului Ploieşti au demarat demersurile pentru identificarea eventualelor reţele subterane care există în zonă şi au programat discuţii cu oficialii din Ministerul Apărării, Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi Ministerul Sănătăţii. Ei îl acuză pe primarul Dobre că a lansat o "petardă", în sensul că a propus proiectul deşi încă nu se ştie oficial ce se află pe şi sub terenul solicitat.

Cristian Ganea şi George Pană au anunţat că vineri vor avea întâlniri la nivelul MApN şi ANL, pentru a stabili condiţiile preluării terenului de la fosta unitate de pe Torcători, reclamând că varianta iniţială propusă de primarul Dobre conţine multe neclarităţi. Principalul exemplu dat de viceprimarul Pană a fost că pe o parte din acest teren există construcţii care nu au fost intabulate. Aceştia au solicitat şi ca aparatul de specialitate din Primărie să facă verificări cu privire la reţelele subterane existente în zonă. Primele răspunsuri primite arată că nu sunt probleme, însă se mai aşteaptă informaţii de la câţiva operatori. Cei doi viceprimari au mai precizat că săptămâna viitoare vor avea o discuţie şi cu ministrul Sănătăţii, solicitând îndrumare pentru partea a doua a proiectului, cea pentru construirea propriu-zisă a noii unităţi medicale.

"Vom merge la Ministerul Apărării Naţionale pentru a încerca să punem la punct acea mare problemă legată de cele 7,3 hectare. Sperăm să obţinem condiţii mai bune şi să reuşim să edificăm spitalul mult dorit de ploieşteni", a declarat, joi, viceprimarul Cristian Ganea.

"Într-o parte din documente apar nişte construcţii, în altele nu apar, este un lucru pe care trebuie să îl rezolvăm mâine la Ministerul Apărării. În egală măsură, s-a cerut direcţiei de specialitate din cadrul Primăriei să ne lămurim asupra eventualului aspect legat de reţelele care trec pe sub acel teren. Iată încă o dovadă că domnul Dobre n-a vrut decât să arunce o petardă, se pregătea să construiască un spital fără măcar să ştie care sunt condiţiile terenului pe care dorea să construiască acest spital", a punctat şi viceprimarul George Pană.

PE ACELAŞI SUBIECT:

VIDEO | Răsturnare de situaţie în cazul viitorului spital din Ploieşti. Cei doi viceprimari au fost mandataţi să se ocupe de proiect

VIDEO | Un nou scandal pe tema viitorului spital din Ploieşti. Consilierii PSD au explicat de ce se opun preluării terenului de pe Torcători

VIDEO | Primarul Dobre cheamă din nou ploieştenii la şedinţa Consiliului Local: "Proiectul spitalului e folosit ca armă politică"

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.