Marți, 19 Martie 2019 12:26

VIDEO | Primarul Ploieştiului anunţă rezilierea contractului cu Rosal pentru curăţenie şi deszăpezire

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După mai multe sesizări transmise în ultimele luni, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a anunţat că va trimite o notificare de reziliere a contractului cu Rosal, operatorul care se ocupă de curăţenia căilor publice şi deszăpezire în municipiu. Acordul în discuţie este separat de cel pentru ridicarea gunoaielor, semnat prin intermediul unei asociaţii compuse la nivel judeţean din mai multe primării.

În privinţa contractului dintre Primăria Ploieşti şi operatorul de salubritate, primarul a declarat, marţi, că a obţinut un punct de vedere al Direcţiei Juridice din subordine, care îl informează că municipalitatea poate să rezilieze unilateral înţelegerea, invocând că firma de curăţenie "nu şi-a îndeplinit clauzele contractuale". Edilul a declarat astăzi că va transmite notificarea, iar documentul va avea un termen de 30 de zile, după care contractul va înceta, iar în acest timp autorităţile sunt nevoite să găsească o soluţie pentru continuarea serviciului public, cea mai probabilă variantă fiind cea a unei încredinţări directe, până la finalizarea unei eventuale licitaţii.

"Documentul este transmis către Regia Autonomă de Servicii Publice, în vederea semnării, după care îl voi transmite către operatorul care presta salubritatea pe căile publice în municipiul Ploieşti. Dacă pe partea de curăţenie a căilor publice avem această procedură în derulare, pentru colectarea deşeurilor din Ploieşti contractul este semnat sub «umbrela» Consiliului Judeţean, aştept să văd măsurile pe care Consiliul Judeţean şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară le vor lua în acest sens", a afirmat primarul Adrian Dobre.

"Sunt multe variante, conform legii se poate face inclusiv negociere directă. Întâi se elaborează caietul de sarcini, după care se vor transmite invitaţii către agenţii economici cunoscuţi care au capacitatea de a presta acest serviciu", a mai răspuns primarul la întrebarea legată despre modul în care se va face salubritate în Ploieşti după expirarea acestui termen de 30 de zile invocat. Desigur, rămâne de văzut şi dacă decizia Primăriei de a rezilia înţelegerea cu Rosal va fi sau nu atacată în instanţă, ceea ce ar putea duce la o prelungire a perioadei în care firma de salubritate ar mai activa în municipiu.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.