Marți, 19 Martie 2019 12:44

VIDEO | Cu doar câteva săptămâni rămase din contract, primarul Dobre cheamă ploieştenii la o dezbatere publică pe tema termiei

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Ploieştiului a discutat, marţi, din nou, despre situaţia contractului de termoficare aflat pe ultima sută de metri şi eventualele soluţii pentru continuarea acestui serviciu public după data de 1 mai, reclamând că, prin votul dat ieri în şedinţa Consiliului Local, consilierii din coaliţia majoritară PSD-ALDE îi restrâng opţiunile. Edilul propusese un proiect de hotărâre privind asocierea între Primărie şi Consiliul Judeţean, proiect care n-a mai intrat pe ordinea de zi a şedinţei. Adrian Dobre a reclamat că decizia consilierilor a fost una lipsită de responsabilitate, deşi recunoaşte că formarea acestei asociaţii de dezvoltare propuse nu reprezenta neapărat o soluţie pentru viitorul apropiat, ci mai degrabă un pas pentru implementarea unei posibile soluţii. Tot în căutarea de variante, el a anunţat că va organiza săptămâna viitoare o dezbatere publică şi a făcut un apel către ploieştenii interesaţi.

Dezbaterea va avea loc miercuri, la Teatrul "Toma Caragiu". Oficial, primarul a declarat că vrea să informeze ploieştenii cu privire la situaţia sistemului centralizat şi a actului contract. Neoficial, primele reacţii din mediul politici venite după acest anunţ conduc spre ideea că Adrian Dobre ar vedea această şedinţă cu public ca o posibilitate de a se "dezincrimina", după ce a fost acuzat că a întârziat foarte multe demersurile şi a ajuns, cu o lună şi un pic înainte de expirarea contractului cu Veolia Energie, într-o situaţie în care municipalitatea nu are la dispoziţie foarte multe variante. Referitor la discuţiile cu operatorul de termie, primarul a reclamat că reprezentanţii Veolia continuă să se plaseze într-o poziţie de forţă, cerând, în cazul prelungirii de contract, un tarif aproape dublu faţă de cel de până acum. "Negocierea nu se face cu pistolul la tâmplă", a afirmat Adrian Dobre.

"Tariful propus de operator este unul care nu poate fi suportat de către cetăţean. Vom continua discuţiile cu Veolia, iar dacă Veolia nu mai vine, aşa cum am afirmat, cu coada pe sus şi revine cu picioarele pe pământ să discutăm despre un tarif normal şi corect atunci negocierile vor continua. Pe de altă parte, consider că este necesară înştiinţarea populaţiei şi voi trimite o scrisoare către cetăţeni, prin care o să îi invit în cursul săptămânii viitoare, miercuri, la Teatrul «Toma Caragiu», pentru a avea o dezbatere publică în care să discutăm despre opţiunile pe care noi le avem pentru sistemul centralizat de termie. După cum aţi văzut, în cursul şedinţei de ieri, PSD-ALDE a amânat votarea constituirii unei asociaţii de dezvoltare de către municipiul Ploieşti şi Consiliul Judeţean, consecinţa acestui lucru este că posibilitatea de a avea mai multe opţiuni se restrânge la una, pentru că, de fapt şi de drept, asta îşi doreşte majoritatea PSD-ALDE, aceea de a negocia doar cu Veolia, nu de a avea şi alte posibilităţi", a transmis, marţi, primarul Ploieştiului. Vezi mai jos VIDEO cu declaraţia integrală!

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Noi certuri în Consiliul Local Ploieşti pe tema contractului de termie care expiră pe 1 mai: "Un proiect superficial, care nu vine cu soluţii"

VIDEO | Noi negocieri între Primărie şi Veolia Energie. Vezi anunţul făcut luni de primarul Ploieştiului!

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.