Luni, 25 Martie 2019 10:34

Planuri ambiţioase pentru reconfigurarea Bulevardului Castanilor din Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La peste 130 de ani de la creare, Bulevardul Independenţei, unul dintre principalele repere ale Ploieştiului, ar urma să fie reconfigurat. Autorităţile vor să dea o nouă faţă spaţiilor verzi de pe marginea carosabilului şi vorbesc despre alei noi, pergole cu trandafiri şi iluminat ornamental.

Conducerea Primăriei Ploieşti a programat pentru acest an un proiect de reconfigurare a spaţiilor situate de-o parte şi de cealaltă a Bulevardului Independenţei. Ar fi prima reamenajare a acestor spaţii în istoria recentă a urbei, dincolo de unele intervenţii punctuale la gardurile metalice pe latura dinspre Spitalul de Pediatrie sau de instalarea unor băncuţe sau amenajarea unui foişor.

Autorităţile vorbesc despre lucrări de amploare, care vizează trasarea unor alei, montarea unui sistem de iluminare a acestor noi alei, instalarea de gazon, plantarea de copaci, aducerea de mobilier urban nou şi amenajarea unor pergole cu trandafiri.

Planul vizează readucerea la viaţă a unor spaţii verzi care, într-o altă epocă, reprezentau cea mai propulară rută de promenadă pentru ploieşteni. În gândirea iniţială, din a doua jumătate a secolului XIX, bulevardul lega nou construita Gară de Sud de centrul oraşului, devenind rapid un loc public de maxim interes pentru ploieşteni şi, totodată, un simbol al urbei, găzduind numeroase ceremonii şi spectacole. În ultimele decenii, în schimb, ca multe alte simboluri ale Ploieştiului, el şi-a pierdut mult din strălucire, devenind pentru autorităţile locale mai degrabă doar un punct de bifat periodic pe lista lucrărilor de „plombare” a gropilor din asfalt. Proiectul de reconfigurare, anunţat la finalul săptămânii trecute de viceprimarul Ganea, ar mai putea şterge din această „pată”, însă unii cârcotaşi ar putea nota că poate nu e cazul să ne entuziasmăm prea tare, câtă vreme multe dintre lucrările propuse vor fi realizate de SGU, iar Primăria nu stă spectaculos cu fondurile în acest an. „Dacă ne dorim, cu adevărat, redăm Ploieștiului strălucirea de altă dată. Primul meu obiectiv - Bulevardul Castanilor. În acest scop, am convocat pe teren reprezentanții SGU Ploiești și ai Regiei Autonome de Servicii Pblice pentru stabilirea ultimelor detalii legate de proiectul prin care Bulevardul Independenţei va fi reconfigurat, proiectul vizând lucrări de reamenajare atât în ceea ce priveşte zonele verzi, cât şi investiţii în mobilierul urban şi în montarea unui sistem de iluminare a noilor alei”, a afirmat, vineri, viceprimarul Cristian Ganea.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.