Luni, 15 Aprilie 2019 10:33

Apel public către cetățenii din Câmpina. Ce le cere administrația locală, pentru reabiliitarea Muzeului "B. P. Hasdeu"

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Muzeul "B. P. Hasdeu", un obiectiv emblematic pentru municipiul Câmpina, va fi restaurat printr-un proiect în valoare de aproape 16 milioane de lei, derulat din fonduri europene, pentru care contractul de finanțare a fost semnat încă din toamna anului trecut.

În scopul realizării unei lucrări care să se apropie cât mai mult de forma originală a edificiului, autoritățile locale cer inclusiv sprijinul câmpinenilor. " În vederea reconstituirii cu maximă fidelitate a detaliilor muzeului invităm pe toți locuitorii municipiului care au fotografii, descrieri sau alte materiale care pot completa informațiile necesare restaurării acestuia să ia legătura cu doamna Daniela HOITAN, manager de proiect  din cadrul Compartimentului de Programe de Finanțare, Relații Internaționale și Protocol la sediul Primăriei, la telefon 0729-236 622 sau pe email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea." este apelul lansat de Primăria Câmpina.

Contractul pentru “Restaurarea, dotarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al obiectivului de patrimoniu Muzeul Memorial B.P.Hașdeu” , finanțat prin POR 2014-2020 POR/2016/5/5.1/1, a fost semnat pe 4 septembrie, având o valoare de 15.810.886,31 de lei și o durată de  36 luni, din care 25 de luni este perioada alocată lucrărilor de execuție.

Proiectul își propune consolidarea infrastructurii şi a suprastructurii, hidroizolarea clădirii, restaurarea tâmplăriei, execuţia de pardoseli din duşumea de foioase în toate încăperile de la parter, restaurarea finisajelor exterioare; conservarea/ restaurarea componentelor artistice şi a pieselor din lemn (piese de mobilier, ceasuri şi tâmplărie interioară); conservarea/restaurarea elementelor decorative din piatră, marmură, stucaturi, porţelan, ceramică (sculpturi, vase decorative, elemente de zidărie din piatră şi stucatură; conservarea/restaurarea colecției memoriale de carte și a documentelor pe hârtie (volume de carte legată, cărţi broșate, documente manuscrise, fotografii, lucrări de grafică, alte materiale).

Citiți și:  FOTO și VIDEO - Fonduri de peste 15 milioane de lei, pentru restaurarea Muzeului "B. P. Hasdeu"

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.