Luni, 15 Aprilie 2019 13:22

Hotărârea pentru scumpirea parcărilor cu plată din Ploieşti a fost anulată. Vezi ce proiect pregătesc autorităţile!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La mai bine de o lună după ce aprobaseră o creştere substanţială a tarifelor pentru locurile din parcările cu plată din Ploieşti, consilierii locali au decis să revoce hotărârea, una care oricum fusese contestată şi nu apucase să intre în vigoare. Asta înseamnă că ocuparea unui loc în parcările gestionate de SGU va costa în continuare 2 lei pe oră, însă autorităţile locale pregătesc un nou proiect, care propune din nou o împărţire pe trei zone şi tarife diferenţiate, care ar urma să pornească de la 1 leu şi să urce până la 3.

Hotărârea în cauză, aprobată de Consiliul Local Ploieşti la finalul lunii februarie, viza crearea a trei zone de tarifare, urmând ca un loc în parcările situate aproape de centrul localităţii să ajungă la 5 lei pe oră, în timp ce tariful pentru zona B era stabilit la 4 lei, iar cel pentru zona C, la periferie, creştea la 3 lei. După reacţiile negative ale ploieştenilor, consilierii au bătut în retragere, promiţând că vor retrage hotărârea, iar acest lucru s-a petrecut zilele trecute. Acest lucru înseamnă că, oficial, tariful rămâne la 2 lei pe oră, acelaşi indiferent în ce zonă a oraşului se află parcarea cu plată.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

PSD Ploieşti îşi cere scuze pentru scumpirea parcării şi promite că va retrage hotărârea

VIDEO | Vezi ce planuri are Primăria Ploieşti pentru parcările cu plată şi cele din zonele de blocuri şi de case!

Totuşi, nu e clar cât timp se va păstra acest preţ. Autorităţile ploieştene anunţă că lucrează la un nou proiect de hotărâre, care propune din nou tarife împărţite pe zone. De data aceasta, pentru zona A, creşterea propusă nu va mai fi de 150%, ci numai de 50%, adică de la 2 la 3 lei pe oră. În zona B parcarea ar urma să coste tot 2 lei, în timp ce la periferie, în parcările cu plată de lângă Obor şi cimitirul Viişoara, am putea să vorbim chiar de o ieftinire cu 50%, până la un preţ de 1 leu pe oră, conform propunerii.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.