Vineri, 19 Aprilie 2019 15:47

Proceduri de intabulare pentru CET-ul de la Brazi. Vezi anunţul Consiliului Judeţean despre transmiterea către Primăria Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În contextul scandalului legat de sistemul de termoficare din Ploieşti şi contractul care expiră la finalul acestei luni, Consiliul Judeţean Prahova a făcut, vineri, un nou pas vizând transmiterea către Primăria Ploieşti a centralei de producere a agentului termic. Consilierii au aprobat, în şedinţa de astăzi, cu unanimitate de voturi, un proiect vizând identificarea terenurilor aferente CET-ului de la Brazi, practic un pas formal în vederea intabulării şi, ulterior, transmiterii către municipalitate.

Oficial, proiectul aprobat vineri vizează actualizarea listei bunurilor ce aparţin domeniului public al judeţului, însă în spatele acestuia stă intenţia anunţată oficial de conducerea Consiliului Judeţean de transmitere a CET-ului către Primăria Ploieşti, echivalent cu o ieşire a instituţiei din parteneriatul din ultimii 15 ani. Mult mai important, în acest context, a fost anunţul făcut de preşedintele CJ, care a precizat că instituţia îşi va asuma în acest an investiţiile promise mai demult vizând modernizarea CET-ului.

Practic, acum se fac măsurătorile pe teren, necesare pentru intabulare, mai fiind nevoie şi de un contract de superfice semnat cu Parcul Industrial Brazi, în gestiunea căruia se află terenul aferent centralei termice, a explicat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

CITIŢI ŞI:

Primarul Ploieștiului, după votul din Consiliul Local, pentru preluarea CET Brazi: "Majoritatea PSD-ALDE-PMP a ales astăzi varianta dezastruoasă pentru oraș"

VIDEO | Concluzii după dezbaterea privind termoficarea. Primarul Ploieştiului declară că "nu s-a pus niciodată problema ca Veolia să plece"

SINTEZĂ | Acord fără cifre pentru prelungirea cu trei ani a contractului de termoficare, la Ploiești

"Domnul Dobre (n.r. primarul Ploieştiului) a fost de acord, în ultimele discuţii, cu preluarea acestui sistem, cu două condiţii, pe care le consider normale, să realizăm noi investiţia legată de cele două arzătoare şi să identificăm clar patrimoniul. Vedem ce este pe teren, identificăm, măsurăm, în vederea intabulării", a declarat, în timpul şedinţei, Bogdan Toader.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.