Joi, 25 Aprilie 2019 16:16

VIDEO | Bugetul Ploieştiului, modificat peste noapte, a fost amânat de Consiliul Local: "Nu e posibil să nu ştim ce votăm"

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local, forul legislativ al Ploieştiului, s-a reunit joi, pentru o şedinţă care a avut pe ordinea de zi proiecte legate de blocajul termiei, terenul solicitat pentru viitorul spital municipal şi bugetul local pe 2019. La ultimul capitol, consilierii au decis amânarea discuţiilor, reclamând că bugetele Primăriei şi ale structuruilor subordonate au suferit modificări substanţiale ieri şi le-au fost prezentate astăzi cu doar câteva minute înainte de începerea şedinţei.

Primarul Adrian Dobre a argumentat că proiectul de buget pe 2019 a fost publicat pe site-ul instituţiei şi prezentat într-o dezbatere publică, dar tot el a recunoscut că miercuri, în ziua dinaintea şedinţei CL, au avut loc discuţii cu toţi directoriin din subordine, până târziu în noapte, pentru reducerea unor cheltuieli. În aceste condiţii, proiectul iniţial, la fel ca şi argumentele primarului privind prezentarea lui publică, a devenit irelevant. Acest lucru a fost motivat şi de consilierii de la PSD, ALDE şi PMP, care au votat pentru scoaterea acestor proiecte de pe ordinea de zi.

"Apreciez în mod deosebit efortul pe care l-aţi făcut aseară, ştiu că instituţiile subordonate au stat până la 22.00-23.00 să lucreze, dar mai ştiu în egală măsură că sunt foarte multe nemulţumiri. Dacă noi am aproba acum aceste bugete, fără a avea răgazul să ne uităm pe ele, există riscul să creăm neajunsuri. E nevoie să le analizăm cu atenţie", a argumentat preşedintele comisiei de buget-finanţe din CL Ploieşti, Paul Palaş.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.