Joi, 25 Aprilie 2019 16:27

Solicitare oficială pentru terenul de la fosta unitate militară de pe Torcători. Vezi ce vrea Primăria Ploieşti să construiască aici!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După multe amânări, Consiliul Local Ploieşti a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre princ are solicită preluarea de la Ministerul Apărării a unui teren de la fosta unitate militară de pe strada Torcători. Proiectul, iniţiat de cei doi viceprimari, aduce unele modificări, nu neapărat substanţiale, faţă de varianta iniţială cu care venise primarul. Conform acestui document, Primăria urmează să construiască pe acest teren viitorul spital municipal, dar şi mai multe locuinţe, în parteneriat cu ANL, plus facilităţi pentru sport, învăţământ şi agrement.

Aprobarea de astăzi dă undă verde proiectului de construire a unui nou spital municipal, care să reunească sub acelaşi acoperiş cele două unităţi medicale administrate de municipalitate, Municipalul şi Pediatria, chit că, pentru moment cel puţin, administraţia ploieşteană nu are banii pentru astfel de lucrări. Principala noutate din acest document, comparativ cu propunerea făcută iniţial de primar, ţine de termenele în care trebuie realizate investiţiile şi de asumarea parteneriatului cu Agenţia Naţională de Locuinţe, a explicat viceprimarul George Pană, coiniţiator al proiectului de hotărâre. De asemenea, el prezintă foarte clar şi situaţia actuală a terenului şi a construcţiilor existente pe el, după ce aleşii locali reclamaseră că varianta propusă de primar avea multe scăpări în acest sens.

Conform documentului, pe terenul în suprafaţă totală de 7,11 hectare, situat pe strada Torcători, nu departe de centrul Ploieştiului, autorităţile urmează să realizeze spitalul, plus "amenajări destinate activităţilor în domeniul învăţământului", locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi, terenuri pentru sportul de masă. Toate acestea trebuie realizate în maxim şapte ani. În acelaşi termen, prin programe gestionate de ANL trebuie construite mai multe unităţi locative, urmând ca 80 dintre acestea să fie predate MApN-ului, împreună cu terenul aferent, etapizat, pe măsura finalizării, în cel mult zece ani.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.