Vineri, 26 Aprilie 2019 12:01

Fonduri europene la Sinaia, pentru autobuze hibrid noi şi o parcare tip "park&ride"

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Primăriei Sinaia continuă să fie un exemplu de performanţă în administraţia locală. Autorităţile au semnat în această săptămână două contracte de finanţare, în valoare de 9 milioane de euro, pentru proiecte europene care vizează reducerea emisiilor de carbon, prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi înnoirea parcului auto pentru transportul public. În oraşul de pe Valea Prahovei urmează să ajungă 11 autobuze hibrid, iar odată cu această etapă administraţia locală ajunge la patru proiecte finanţate în acest an, în cuantum de peste 13 milioane de euro, şi promite că nu se opreşte aici.

Cele mai recente două contracte de finanţare au fost semnate joi, ele făcând parte dintr-un lot de 10 obiective de investiţii pe care Primăria Sinaia le-a propus pentru a fi implementate din fonduri europene în următorii trei ani. Primul dintre cele două are o valoare de aproximativ 5 milioane de euro şi vizează construirea unei parcări etajate pe marginea DN 1, peste drum de Gara Sinaia. Noul terminal va avea şase niveluri, plus un subsol parţial şi o terasă exterioară la Bulevardul Carol I. Parcarea va avea o capacitate de 300 de locuri, două staţii de reîncărcare pentru mașinile electrice, dar şi spaţii de unde se vor putea închiria biciclete și trotinete electrice. Proiectul urmăreşte facilitarea accesului spre zona centrală şi obiectivele turistice, descongestionarea traficului şi încurajarea folosirii mijloacelor de transport nepoluante.

"Un oraş în care poţi accesa uşor transportul în comun este un oraş sănătos. Aştept cu entuziasm ziua în care voi vedea mai multe biciclete decât maşini pe străzile oraşului. Sinaia este oraşul cu cea mai mare rată de bani europeni atraşi pe cap de locuitor. Adaugăm la acea sumă şi aceste două proiecte", a declarat primarul Vlad Oprea.

Al doilea proiect, "Eco Bus", este în valoare de peste 4 milioane de euro şi prevede achiziţionarea a 11 autobuze hibrid. Trei dintre acestea vor avea lungimea de 12 metri, iar restul vor fi de 10 metri. Acestea vor fi dotate cu internet wireless, sistem de supraveghere video, telemanagemnt și taxare e-tiketing, a anunţat Primăria Sinaia într-un comunicat de presă. De asemenea, în stații vor fi montate 18 panouri cu mejasaje nominale pentru informarea în timp real a călătorilor asupra timpului de sosire în stație a mijlocului de transport.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.