Joi, 02 Mai 2019 08:57

Strigătul disperat de la Slănic: "Tot orașul va fi înghițit de Salină. De 10 luni cer ajutor la toate instituțiile care pot face ceva. Mi s-a spus să nu mai pun suflet" (GALERIE FOTO)

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O tânără din Slănic a publicat un apel disperat către autorități, pe pagina ei de Facebook. Aceasta spune că de aproape un an caută ajutor la autorități, după ce casa în care a copilărit se dărâmă pe zi ce trece, pentru că pământul se scufundă. Aceasta avertizează că indiferența autorităților va transforma Slănicul într-o groapă uriașă... poate chiar cu prețul unor vieți.

Iată postarea integrală a Dianei Dragomir:

 "Am 23 de ani, de curând împliniți. 19 dintre ei i-am trăit acasă, în Slănic. Aici am fost crescută eu și sora mea cu toată dragostea din lume de bunici și de mami. Aici am început grădinița, aici am absolvit liceul. Aproape toată viața mea este în Slănic. Din vara trecută, însă, sufletul meu s-a rupt în două asemeni casei noastre. Totul se destramă puțin câte puțin. Stau lângă Salină, unde în fiecare zi din an zeci de mașini sunt parcate în fața curții noastre. Zi de zi zeci de turiști vizitează Salina. Zi de zi vin zeci, mii de oameni care au impresia că în Salină vor găsi sănătatea. Sunt mii de lei, sute de mii de lei care intră zilnic în buzunarele celor care conduc Salina. Aceștia nu fac nimic pentru a o întreține! Nu fac nimic pentru turiștii care plătesc pentru un aer curat, pentru sănătatea lor. Nu fac nimic pentru oamenii de deasupra terenului Salinei, unde casele și drumurile se scufundă! Primăria, Prefectura și, mai ales, filiala SALROM Slănic știu de gravitatea situației de la suprafață, dar nimeni nu ia nicio măsură! Toată murdăria este băgată, la propriu, sub preș!

Bunicii mei au construit casa de la zero, ei cu mâinile lor! Când eram mică, mamaia îmi povestea adesea că, atunci când «închega» la casă s-a tăiat, și deși durerea nu o simțea, sângele era peste tot, acolo unde acum este holul casei noastre. Spunea adesea că-i o casă făcută cu sângele ei. Să ai peste 70 de ani și să vezi casa pentru care ai muncit o viață întreagă că se dărâme și să nu poți face nimic, este ceva ce nimeni nu ar trebui să experimenteze vreodată!

Anul acesta nu am făcut nici Crăciunul, nici Paștele acasă. Doare să-ți vezi camera în care ai dormit 19 ani cu pereți crăpați și uși, și ferestre care nu se închid. Doare să vezi că totul se schimbă din ce știai odată în numai 10 luni. Să-ți vezi locuința în care ai învățat să vorbești, în care ai râs, ai plâns, în care ai trăit aproape toată viața, că se dărâmă din temelii!

Toată porțiunea de teren de lângă Salină este plină de surpături și gropi care sunt acoperite de autoritățile Slănicului și ale Salinei cu pământ și nisip, pentru ca turiștii să nu se sperie. Păi, e de speriat! Când se va face ceva? Atunci când se va întâmpla vreo tragedie? Când vor exista morți? Atunci când nu vor mai avea de pe urma cui să ia bani? Oare când SALROM-ul va face ceva? Când Primăria se va implica pentru cetățeni? Atunci când va fi prea târziu.Tot orașul Slănic va ajunge în timp o groapă, dacă nimeni nu face ceva. Tot orașul va fi înghițit de Salină.

Toți spunem mereu că nouă nu ni se poate întâmpla asta. Așa gândeam și eu, mie nu mi se va întâmpla niciodată asta, nu voi fi niciodată în situația în care casa în care am crescut o să-mi cadă la propriu în cap. Am crezut greșit. Așa cum cred toți slănicenii. Așa cum gândesc vecinii mei care, de frică, indiferență, nepăsare sau rea-credință, nu se implică în niciun fel, dar nu sunt conștienți că suntem toți în aceeași situație și că, mai devreme sau mai târziu, ne vom scufunda.

Astăzi mă plâng pe facebook, după ce de 10 luni cer ajutor la toate instituțiile abilitate care pot face ceva.

Un domn de la primărie mi-a spus să nu mai pun atâta suflet, că-i doar o casă...Pentru mine nu-i doar o casă...pentru mine e acasă.

Acasă este totul pentru oricare dintre noi. Nimeni nu ar fi nimic fără acasă. Acasă este sufletul nostru, al fiecăruia.

Acum, acasă al meu doare."

Citiți și: Consiliul Județean Prahova vrea să preia în administrare Salina Slănic

Sursa: Facebook/ Diana Dragomir

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.